Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Konkursas „Į širdį giesmėmis šneku“

O ji ( poezija),padavusi man lyrą,

 Į tą užburtą vedė šalį,

Kur takas ašaromis byra,

Kuriuo retai kas eiti gali.

Maironis

 

         Lapkričio 22 dieną 8g klasės mokinė Gintarė Andrijauskaitė atstovavo mūsų progimnazijai Klaipėdos miesto 5 ‒ 8 klasių mokinių Maironio poezijos skaitovų konkurse „Į širdį giesmėmis šneku“.  Šiame konkurse dalyvavo mokiniai iš įvairių mokyklų, atmintinai deklamavo ir savitai interpretavo pasirinktus Maironio kūrinius. 

2023-11-28 Skaityti plačiau

Kalbėjimas užsienio kalbomis – praplečia karjeros galimybes

Pasaulinę sveikinimosi dieną, Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos 8 G klasės moksleiviai galėjo pabendrauti ir pasveikinti savo bendraamžius prancūzų kalba.

„Aukuro“ gimnazijoje

Prancūzų kalbos mokytojos Irenos Eirošienės iniciatyva, net 9 progimnazijos moksleiviai: Mindaugas Arlauskas, Patrikas Barišauskas, Gabija Dambrauskaitė, Gerda Grambovskytė, Elada Jurgelionytė, Emilija Sadauskaitė, Benas Švilpa, Meda Vaišnoraitė, Kamilė Vitkauskaitė lankėsi solidžiame renginyje – susitikime su Prancūzijos ambasados Lietuvoje ir Prancūzų instituto Lietuvoje atstovais.

2023-11-22 Skaityti plačiau

Maironio poezijos skaitymo konkursas

Lapkričio 16 d. mūsų progimnazijoje vyko 5−8 klasių mokinių meninio skaitymo konkursas, skirtas Maironiui.

Mokiniai rinkosi įvairių temų Maironio eilėraščius, mokėsi juos atmintinai, stengėsi aiškiai perteikti pasirinkto kūrinio mintį, tinkama intonacija atskleisti savo emocinį požiūrį į sakomus dalykus. Meninį kūrinių skaitymą, kalbos kultūros kokybę, sceninę laikyseną vertino ir mokytojai, ir mokiniai. Džiaugiamės ir didžiuojamės visais mūsų skaitovais, mylinčiais poeziją ir gebančiais ją perteikti kitiems.


2023-11-22 Skaityti plačiau

Pasaulinė sveikinimosi diena

Lapkričio 21-ąją mūsų progimnazijos bendruomenė minėjo Pasaulinę sveikinimosi dieną. Ši diena buvo sumanyta 1973 m., kai didžiųjų pasaulio valstybių žmonės dėl šaltojo karo aplinkybių buvo susipriešinę, mažai bendravo. Du broliai iš JAV visam pasauliui tada išplatino žinią, skatinančią maloniai sveikintis, šypsotis ir bendrauti.

              

2023-11-21 Skaityti plačiau

,,Dailus raštas akį glosto"

Lapkričio 10 d. mokykloje vyko 2 - 4 klasių mokinių dailyraščio konkursas ,,Dailus raštas akį glosto". Konkurso nugalėtojai:

2c kl. - Toma Rimkutė, mokyt. Judita Mockutė - Serepinienė

3d kl. - Aurėja Janušaitytė, mokyt. Inga Medeikienė

4b kl. - Gintautė Garuolytė, mokyt. Giedrė Juodeškienė

Dėkojame visoms mokytojoms ruošusioms vaikus konkursui. Sveikiname konkurso nugalėtojus ir linkime sėkmės miesto mokyklų dailaus rašto konkurse ,,Plunksnelė".


2023-11-17 Skaityti plačiau

Tolerancijos žibintams- ypatinga prasmė!

Mūsų „Smeltės“ progimnazijos bendruomenė smagiai ir turiningai paminėjo tarptautinę Tolerancijos dieną - lapkričio 13-ąją, kuri UNESCO sprendimu pasaulyje minima nuo 1995 m. Mūsų bendruomenė šią dieną savo veikla siekė atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių, sergančiųjų ir kitaip manančiųjų žmonių toleranciją. Ta proga dalyvavome tolerancijai skirtoje viktorinoje, žiūrėjome filmus, gaminome tolerancijos žibintus, kuriuos pabaigę sukabinome mokyklos vestibiulyje ir surengėme gražią parodą. Į žibintų gaminimo akciją įsiliejo visi progimnazijos mokiniai - nuo pirmokų iki aštuntokų. Žibintų nuotraukas viešinsime savo progimnazijos FB paskyroje

2023-11-16 Skaityti plačiau

Dailaus rašto konkursas

Spalio 25 d., „Vėtrungės“ gimnazijoje, vyko Klaipėdos miesto 7 klasių mokinių užsienio (rusų)  kalbos dailaus rašto konkursas. Mūsų progimnazijai atstovavo 7b klasės mokinė - Kamilė Steponkutė. Sveikiname Kamilę, laimėjusią 1-ąją vietą!

2023-11-10 Skaityti plačiau

,,Moliūgų fiesta"

Spalio 27 d. ūžte praūžė tradicija tapusi ,,Moliūgų fiesta". Nuo pat ryto skambėjo muzika, į progimnaziją rinkosi tėveliai ir mokiniai su kūrybiškai išskaptuotais moliūgais, jais buvo papuoštas progimnazijos vestibiulis. Mažesnieji mokinukai gamino žibintus, atliko įvairias smagias užduotis, kurias organizavo klasių vadovės. Vakare visa ,,Smeltės" bendruomenė rinkosi pasigrožėti šviečiančiais moliūgais, vaišinosi arbata, mėgavosi šiltu bendravimu, o mokiniai šėlo smagioje diskotekoje.

2023-11-01 Skaityti plačiau

Konstitucijos egzaminas

Teisingumo ministerija jau 17-tą kartą kvietė visus jungtis prie visuotinės teisinių žinių patikrinimo iniciatyvos – Konstitucijos egzamino, kuris šiemet sutampa su Konstitucinio Teismo įsteigimo 30-mečio minėjimu.

Istorijos mokytojos Robertina Janušauskienė ir Jūratė Čiūrienė suorganizavo, jog ir mūsų mokiniai šiame konkurse išbandytų savo jėgas.

Mokiniai istorijos pamokų metu, ir, žinoma, savarankiškai namie, gilino savo pilietines ir teisines žinias, o spalio 25 dieną dalyvavo Konstitucijos egzamine, mūsų Smeltėje.

Kas yra Konstitucinis Teismas ir kokius sprendimus jis priima?

Kuri valdžia nėra renkama tiesioginiais rinkimais?

Kas sudaro vyriausybę?

2023-10-27 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)