Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Kad giria žaliuotų“

Vasario 23 d.Klaipėdos etnokultūros centre vyko šimtmetį mininčios, dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ apžiūra.

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos folkloro ansamblis „Smeltužė“ , šiemet minėsiantis savo veiklos 30-dešimtmetį, pristatė ir puikiai atliko programą „Oi, plaukė nardė“. Kolektyvą1994 m. subūrė ir iki šiol jam vadovauja mokytoja Raimonda Milašienė.

2024-02-26 Skaityti plačiau

"EFEKT" mokytojų konferencija

Džiaugiamės galimybe sudalyvauti naujausių švietimo srities žinių ir ekonomikos, antreprenersytės, ugdymo karjerai ir finansinio raštingumo tendencijų forume. Renginio pranešimai įkvėpė kurti motyvuojančią, kūrybiškumą skatinančią mokymosi aplinką.

2024-02-23 Skaityti plačiau

„Graži rašysena – mano atspindys“

Gražus ir taisyklingas raštas yra didelė žmogaus vertybė. Todėl svarbu skatinti mokinius branginti įgytus gebėjimus, nuolat puoselėti savo rašto kultūrą bei taisyklingos rašybos įgūdžius.

           Vasario 9 d. progimnazijoje vyko 5−8 klasių mokinių dailaus rašto konkursas „Graži rašysena – mano atspindys“, skirtas lietuvių dainų šventės 100-mečiui. Pagrindiniai rašto vertinimo kriterijai buvo dailiai perrašytas teksto puslapis, teisingas raidžių jungimas, vienodas raidžių aukštis ir pasvirimas, taisyklingos formos raidės, vienodi tarpai tarp žodžių. Mokinių darbai buvo vertinami atskirose klasių grupėse.

         

2024-02-14 Skaityti plačiau

Patirtinės veiklos

2024-02-13

Matematikos olimpiada

Vasario 6 dieną progimnazijoje įvyko 5-8 klasių matematikos olimpiada.

5 klasių grupėje

I vieta – Daumantas Jucius, 5a kl.

II vieta – Samuelis Seibutis, 5g kl.

III vieta – Ignotas Dubra, 5g kl.

6 klasių grupėje

I vieta – Tautvydas Šalkauskas, 6g kl.

II vieta – Domantas Baranauskas, 6g kl.

III vieta – Matas Jakas, 6g kl.

7 klasių grupėje

I vieta – Dominyka Stroputė, 7g kl.

II vieta – Ignas Zigmantas, 7g kl.

III vieta – Rūta Garjonytė, 7a kl.

8 klasių grupėje

I vieta – Elijus Dilys, 8a kl.

II vieta – Erikas Žižys, 8g kl.

III vieta – Gintarė Andrijauskaitė, 8g kl.


2024-02-12 Skaityti plačiau

Meninio skaitymo konkursas

Vasario 8 dieną progimnazijoje vyko 5-8 kl. mokinių meninio skaitymo konkursas. Mokiniai, pasakodami atmintinai išmoktas lietuvių autorių istorijas, varžėsi, kas geriau atskleis ištraukos temą ir prasmę, perteiks veikėjų išgyvenimus ir pasakotojo požiūrį. Konkurso metu dalyviai stebino gebėjimu taisyklinga kalba logiškai papasakoti pasirinktą istoriją, perteikti savo emocinį kūrinio suvokimą ir atskleisti jo idėją.

         


 

2024-02-10 Skaityti plačiau

Priėmimas į proogimnaziją

PRIĖMIMAS Į PROGIMNAZIJĄ 2024-2025 M.M.

PUG IR 4 KLASIŲ MOKINIŲ TĖVAMS

Jei Jūsų vaikai tęs mokslą mūsų progimnazijoje, prašome parašyti prašymą Direktoriui ir atiduoti klasės vadovei.

Prašymų į 1klasę data ne ankstesnė kaip VASARIO 28 d.

Prašymų į 5 klases data ne ankstesnė kaip VASARIO 29 d.

            Kitu atveju pravers žemiau pateikta informacija.

 

 

INFORMACIJA DĖL MOKINIŲ PRIĖMIMO

Į SAVIVALDYBĖS BENDROJO UGDYMO MOKYKLAS

MOKYTIS 2024–2025 MOKSLO METAIS

            Priėmimo mokytis organizavimo ir vykdymo kriterijai, sąlygos reglamentuotos Priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos aprašu, patvirtintu Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos 2016-12-22 sprendimu Nr. T2- 296: https://svietimas.klaipeda.lt/priemimo-i-mokyklas-dokumentai/9

            Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2023-12-29 įsakymu Nr. AD1-1312, nustatyta, kad PRAŠYMAI mokytis 2024– 2025 mokslo metais, prisijungus prie Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainės (www.klaipeda.lt) paskyros „Priėmimas į mokyklas“, PRADEDAMI REGISTRUOTI nuo 2024 m.:

vasario 26 d. 10 val. į 9 klases;

vasario 27 d. 10 val. į 2–4, 6–8, 10–12 klases;

vasario 28 d. 10 val. į 1 klases;

vasario 29 d. 10 val. į 5 klases.

            Sistemoje registruojami prašymai, kai pradedama lankyti mokyklą arba mokyklą norima pakeisti;   

            teikiami rašytiniai prašymai mokyklų vadovams ir jų Sistemoje registruoti nereikia, kai tęsiamas mokymasis toje pačioje mokykloje (iš priešmokyklinės grupės į 1 klasę (mokykloms-darželiams netaikoma), iš 4 į 5 klasę, iš 10 į 11 klasę). Tokie prašymai pradedami registruoti mokyklose aukščiau įvardintais (prašymų registravimo Sistemoje) terminais iki pagrindinio priėmimo vykdymo pradžios (iki 2024-04-16 16.00 val.). Vėliau pateikti prašymai tenkinami tik tuo atveju, jeigu, pasibaigus pagrindiniam priėmimui, mokyklose liko laisvų vietų.

2024-02-07 Skaityti plačiau

„Mano šeimos pinigai“

Sausio 31 d. mūsų progimnazijoje vyko finansinio švietimo ir verslumo diena „Mano šeimos pinigai“. Mokiniai dalyvavo  edukacijose, komandinėse veiklose, klausė pranešimų, generavo verslumo idėjas, rungėsi viktorinose, mokėsi nepasiklysti profesijų labirintuose, dalyvavo „Blusų turgujė“. Buvo ugdomos pažinimo, komunikavimo, kūrybiškumo bei pilietinės kompetencijos.


2024-02-03 Skaityti plačiau

Koncertas

2024-01-31 Klaipėdos „Smeltės'' progimnazijos vaikų folkloro kolektyvas ,,Smeltužė"(mokytoja Raimonda Milašienė) lankėsi Taikos Karalienės globos namuose, kur gyventojams ir Senjorų klubo nariams padovanojo puikią nuotaiką, koncertą! Akimirkos iš koncerto.


2024-02-02 Skaityti plačiau

Lietuvių kalbos ir literatūros pamoka kitaip

Niūrią ir vėjuotą sausio 24 dieną 6g klasė išsiruošė į Klaipėdos Kultūrų komunikacijų centrą. Jame vyko lietuvių kalbos ir literatūros pamoka kitaip. Juk menas ir literatūra yra puiki sintezė, kurios dalimi tapo ir patys mokiniai.

Šioje neįprastoje pamokoje vaikai pirmiausia susipažino su meno ekspozicija, kuri buvo eksponuojama penkiose salėse. Tada vaikų laukė kūrybinė užduotis, kurią mokiniai atliko grupėmis. Kiekviena grupė turėjo nupiešti namus, sugalvoti pavadinimą, nulipdyti namo gyventoją, dar turėjo sukurti ketureilį ar sakinius, kurie pristato nupieštą namą, o kūrybinius darbus teko pristatyti viešai. Vaikai sukūrė labai gražių darbų, netgi sukūrė repo ketureilį, bandė ir repuoti. Po šios pamokos geriausia refleksija buvo gera nuotaika ir šypsenos vaikų veiduose.


2024-01-26 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)