Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

8a klasės išvyka į Klaipėdos Šeimos centrą

2019-05-30 8a klasės mokiniai ir dorinio ugdymo mokytojos – Laima Iljinienė ir Rima Lankelienė- lankėsi Klaipėdos Šeimos centre. Įstaigos direktoriaus pavaduotoja Vaineta Juškienė supažindino su centro įsikūrimo istorija, įvairiomis vykdomomis programomis. Užsiėmimo metu buvo pristatyta pagrindinė įstaigos misija : šeimos ugdymas pagal katalikiškos moralės principus ir krikščioniško požiūrio į žmogaus gyvybę formavimas. Aštuntokams buvo suteikta galimybė stebėti vaizdinę medžiagą apie gyvybės formavimosi etapus bei dalyvauti diskusijoje apie žmogaus gyvybės prasmę.

2019-06-03 Skaityti plačiau

Informacija dėl priėmimo į „Smeltės“ progimnaziją

Informuojame, kad pageidaujančių mokytis „Smeltės“ progimnazijoje asmenų dokumentai priimami raštinėje (117 kab.) nuo gegužės 8 d. Dokumentus pateikti galima nuo 8 val. iki 15.30 val. Pietų pertrauka 11.30 -12.00.

2019-05-31 Skaityti plačiau

Folklorinio ansamblio „Smeltužė” 25-metis

Mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė”, vadovaujamas mokytojos Raimondos Milašienės, gegužės 23 d. atšventė 25 metų jubiliejų. Žiūrovus džiugino „Žui žui malūnėlis” programa, smagūs vakaronės žaidimai, šokiai, tėvelių tortas, bei suruoštos vaišės. Smagu buvo ir salėje, ir scenoje matyti buvusius „smeltužiukus”. Kai kurie į renginį atėjo jau su savo paaugusiomis atžalomis. Vakaronėje smaginosi visi: vaikai, buvę ansambliečiai, tėveliai ir svečiai.
Ilgiausių metų kolektyvui!

2019-05-29 Skaityti plačiau

Olimpinės dienos renginiai

Birželio 1-ąją Atgimimo aikštėje ir Dangės upės krantinėse praūš didžiausia Lietuvoje sporto šventė „Olimpinė diena 2019“, kurios kiekvienas norintis galės nemokamai išbandyti net 100 nemokamų sporto veiklų. Gali dalyvauti kiekvienas norintis – amžius ir fizinis pasirengimas nesvarbus. Tiesa, dalyvavimui bus reikalingas specialus dalyvio pasas – atlikdami užduotis žmonės visą dieną rinks taškus, kuriuos dienos pabaigoje bus galima iškeisti į medalius, LTeam ir rėmėjų suvenyrus bei prizus.

2019-05-29 Skaityti plačiau

KVIEČIAME MOKYKLOS IR RAJONO BENDRUOMENĘ

Kviečiame mokyklos ir rajono bendruomenę Į baigiamąjį 1-4 klasių muzikinių kolektyvų koncertą.

2019-05-27 Skaityti plačiau

Pasaulinė akcija „Pamokos lauke“

Klaipėdos sveikatos biuras paragino miesto mokyklas įsijungti į pasaulinę akciją „Pamokos lauke“. Šiemet ji vyko gegužės 23 d. Tai diena, kai visi mokiniai skatinami mokytis ir leisti laiką lauke, mokyklos kieme ar gamtoje. Šią dieną tūkstančiai pasaulio mokyklų rengia pamokas lauke, mokiniai leidžia laiką ne mokykloje. 2018 metais daugiau nei 3,5 milijonai vaikų iš 100 valstybių dalyvavo pasaulinėje akcijoje „Pamoka lauke“. Mokydamiesi lauke vaikai stiprina savo sveikatą, jie labiau įsitraukia į mokymosi procesą bei stiprina ryšį su gamta. Žaidimai lauke ne tik suteikia vaikams svarbių gyvenimo įgūdžių, tokių kaip atsparumas, sugebėjimas dirbti komandoje ir kūrybiškumas. Žaidimas – tai esminis ir smagiausias vaikystės komponentas.

2019-05-24 Skaityti plačiau

Smeltės

Šis pavasaris mus sukvietė į šeštąjį užsienio kalbų ir muzikos tarpmokyklinį festivalį - konkursą „Smeltės“ X-Faktorius 2019. Šventėje dalyvavo 14 kolektyvų. Iš Klaipėdos Zudermano gimnazijos, L.Stulpino progimnazijos, S.Dacho progimnazijos, Sendvario progimnazijos, VŠĮ „Vaivorykštės tako“ gimnazijos, M.Gorkio progimnazijos, Tauralaukio progimnazijos, „Vyturio“ progimnazijos, „Gedminų“ progimnazijos ir „Smeltės“ progimnazijos. Konkurse dalyvavo vokaliniai ansambliai ir solistai. Dainos skambėjo anglų, prancūzų, vokiečių ir rusų kalbomis. Visų dalyvių nuotaika buvo puiki ir pakyli.

2019-05-24 Skaityti plačiau

Frankofoniškas renginys mokykloje

Kaip ir kiekvieną pavasarį, šią gegužės 10 dieną šventėme frankofonijos dieną mokykloje, kurią pavadinome ,,Frankofoniškos dainos ir poezijos pavasaris“ (,,Le printemps francophone de la chanson et de la poesie“)
Šventėje dalyvavo visų klasių mokiniai, besimokantys prancūzų kalbos bei tie, kurie ruošiasi pradėti mokytis šios gražios kalbos, mokyklos administracijos atstovai, kolegos ir mūsų partneriai iš ,,Aukuro'' gimnazijos, 1a ,,Emile“ klasė mokiniai su aktyvia prancūzų kalbos mylėtoja ir puoselėtoja direktoriaus pavaduotoja Giedre Jarmalavičiene.

2019-05-21 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Gegužės 16 d. 3a klasės mokiniui Elijui Diliui buvo įteiktas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos ugdymo ir kultūros departamento švietimo skyriaus DIPLOMAS Lietuvos pradinukų matematikos olimpiadoje 3 – 4 klasių mokiniams Klaipėdos etape laimėjusiam III vietą. Sveikiname Elijų, džiaugiamės jo pasiekimais.

2019-05-20 Skaityti plačiau

Kvietimas

Folklorinis ansamblis „Smeltužė“ kviečia į ansamblio 25 metų jubiliejinį koncertą „Žui žui malūnėlis“, kuris įvyks š. m. gegužės 23d., 18.30 val. „Smeltės“progimnazijos aktų salėje.

2019-05-20 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)