Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Padėkos paštas

Gegužės - birželio mėn., mokykloje veikė tradicinis „Padėkos paštas“. Mokslo metų pabaigoje mokiniai, mokytojai, mokyklos darbuotojai turėjo galimybę padėkoti visiems, kurie mokė, patarė, suprato, kartais paguodė, nuramino, gerą žodį pasakė arba atsiprašyti tų, kuriuos įžeidė, įskaudino. Buvo puiki proga ko nors paprašyti, ko neišdrįsome visus metus. Padėkos laiškeliai buvo išdalinti mokytojams, mokiniams, mokyklos darbuotojams. Taigi, brangieji, išmintis byloja: „Kas ima, tas pripildo delnus, kas duoda, tas pripildo širdis“. Savo laiškeliais Jūs pripildėte ne vieną širdį.

2019-06-12 Skaityti plačiau

Šok į tėvų klumpes - 2019

Birželio 7 d. vyko visuotinė atvirų durų diena tėvelių darbovietėse „Šok į tėvų klumpes“. Prie iniciatyvos prisijungė 209 Lietuvos mokyklos iš 57 savivaldybių. „Smeltės“ progimnazijos mokiniai taip pat dalyvavo šioje iniciatyvoje. Moksleiviai lankėsi įvairiose įmonėse, organizacijose, įstaigose. Mokinukus pakvietė tėveliai dirbantys prekybos centruose, pervežimo kompanijose, kultūros įstaigose. Diena „Šok į tėvų klumpes“ mokiniams patiko. Ačiū tėveliams ir mokytojams.

2019-06-12 Skaityti plačiau

1 d klasės mokiniai Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodų rūmuose

Birželio 7 d. progimnazijoje paskelbta netradicinio ugdymo diena „Šok į tėvų klumpes“. Tądien 1 d klasės mokiniai kartu su mokytoja Aušrine Breiviene vyko į Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodų rūmus, kur edukacinio užsiėmimo metu buvo supažindinti su įstaigos darbuotojų profesijomis.
Savo profesiją mokinukams pristatė ir 1 d klasės mokinio Jokūbo Eidukaičio tėtis. Kiek nuostabos buvo klasės draugams sužinojus, jog jo tėtis profesionalus dailininkas ir gyvai pamačius jo tapomą paveikslą! Pirmokai buvo supažindinti su dailininko priemonėmis, turėjo galimybę pamatyti jo darbų albumą, kuriame atrado nutapytą ir savo klasės draugą.

2019-06-10 Skaityti plačiau

Plokščiapėdystės profilaktika

Mokykloje buvo suorganizuoti plokščiapėdystės profilaktikai skirti užsiėmimai. Juose sudalyvavo 1a, 1b, 1d ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai. Užsiėmimų metu mokiniai atliko įvairias pėdutei skirtas užduotis.
Plokščiapėdystė - tai pėdos deformacija, kuriai būdingas nusileidęs pėdos skliautas, pakeltas pėdos išorinis kraštas, nusukti pirštai. Esant šiai deformacijai, dažnai skauda pėdą ar priekinį blauzdos paviršių, padas beveik ar pilnai liečiasi prie grindų, o eisena tampa nerangi ir neelastinga (Pranckevičius ir kt., 2006). Plokščiapėdystė yra paplitusi deformacija, nustatoma vidutiniškai 37–50 proc. šalies gyventojų.

2019-06-10 Skaityti plačiau

BENDRUOMENIŲ MANKŠTOS

Atšilus orams daugelis Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro veiklų keliasi į gamtą. Kviečiame pirmadienio ir trečiadienio vakarus visus darbingo amžiaus klaipėdiečius į Sendvario bei Martyno Mažvydo progimnazijų stadionus, kuriuose vyks bendruomenių mankštos.

2019-06-10 Skaityti plačiau

1 d klasės mokiniai Palangos gintaro muziejuje

Birželio 6 d. 1 d klasės mokiniai kartu su mokytoja Aušrine Breiviene ir socialine pedagoge Diana Grigiene vyko į Palangos gintaro muziejų. Ten dalyvavo kūrybiniame užsiėmime „Gintaras iš vidaus“. Mokiniai susipažino su gintaro inkliuzais, žvelgė į juos pro binokuliarą ir skaitmeninį mikroskopą. Vėliau pamatytus atvaizdus įprasmino piešiant juos ant kartono, liejant akvareles.
Pirmokai susipažino su gintaro struktūra, inkliuzo sąvoka ir pasakojimu apie rečiausius bei dažniausiai pasitaikančius inkliuzus. Tai moksleiviams leido pasijausti vienu metu tiek mokslininko laboratorijoje, tiek menininko ateljė.

2019-06-09 Skaityti plačiau

Būsimų 5 klasių tėvelių dėmesiui!

Informuojame, kad mokiniai į klases bus skirstomi atsižvelgiant į gebėjimus.
Progimnazijoje yra Emile klasės. Mokiniai jau 5 klasėje gali rinktis modulį - mokytis prancūzų kalbos, kuri šeštoje klasėje taptų jų II užsienio kalba. (Arba tiesiog pabandyti ir įsitikinti, ar jiems patiktų mokytis prancūzų kalbos,)
Padėvėtų švarkų mugė veiks rugsėjo pirmąją savaitę. (Apie tai Jus informuos klasių vadovės, skelbsime svetainėje).Užsisakyti pasiūti ( tamsiai mėlynas švarkas, progimnazijos emblema) galite šiuo adresu: Klaipėda, Rumpiškės g. 2, (netoli Taikos Karalienės bažnyčios). Telef.: 837455185.
Apie rugsėjo pirmosios šventę ir kokioje klasėje mokysis Jūsų vaikas, informuosime progimnazijos svetainėje. Sekite ją.

2019-06-07 Skaityti plačiau

5b klasės išvyka į Klaipėdos Mažosios Lietuvos istorijos muziejų

2019-06-07 5b klasės mokiniai ir jų vadovė Laima Iljinienė bei lietuvių kalbos mokytoja Rimantė Visockaitė lankėsi Klaipėdos Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje. Mokiniams buvo suteikta galimybė sudalyvauti edukaciniame užsiėmime „Popieriaus istorija. Senoji popieriaus gamyba”. Penktokai susipažino su popieriaus atsiradimo istorija, senaisiais jo gamybos būdais, pabandė rašyti žąsies plunksna. Specialia sėmimo forma semdami skystą popieriaus masę, vaikai pasigamino savo popieriaus lakštą, kurį formavo ir išlygino.

2019-06-07 Skaityti plačiau

Kviečiame mokyklos bendruomenę!

Birželio 11 d. 18.30 val. „Smeltės“ progimnazijos bendruomenę kviečiame į meninių kolektyvų baigiamąjį koncertą.

2019-06-07 Skaityti plačiau

Mieli 7-11 m. vaikų tėveliai!

Kviečiame Jūsų vaikus į dienos vasaros stovyklą mūsų mokykloje „DRAUGYSTĖS LOBIAI“ Vaikai ne tik linksmai praleis laiką ir turės smagių kelionių, bet ir lavins socialinius įgūdžius. Ši programa skirta sudaryti sąlygas vaikams turiningai praleisti laisvalaikį, susirasti naujų draugų. Plačiau apie stovyklą čia.
Registracija internetu: https://docs.google.com/document/d/1VPya5q3nYc4SeiUKvYnzzeR0NxB2Kn9tg5bkHsLSV9E/edit Tik 18 vietų. Dalyvaus pirmi užsiregistravę ir sumokėję už maitinimą vaikai (iki birželio 5 d.)

2019-06-03 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)