Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Konkursas „Klaipėda – sveikas miestas

„Smeltės“ progimnazijos pradinukai dalyvavo Klaipėdos sveikatos biuro organizuotame piešinių konkurse ,,Klaipėda – sveikas miestas“. Paskatinti sveikatos priežiūros specialistės Dovilės ir savo mokytojų piešinius parodai pristatė 3-4 klasių mokiniai. Kovo 22-24 dienomis „Švyturio" arenoje vykusioje parodoje „Sveikata - 2019" buvo eksponuojami net keli mūsų mokyklos vaikų darbai. Čia buvo įteikti ir apdovanojimai nugalėtojams. Antrąją vietą ketvirtokų tarpe laimėjo mūsų dailininkė Alina Jupatova iš 4a klasės. Už kūrybiškumą, išradingumą ir įdėtą darbą ji buvo apdovanota diplomu, piešimo priemonėmis ir kvietimu su šeima stiprinti sveikatą naujajame baseine.

2019-03-25 Skaityti plačiau

Popietė „Lurdo istorija“

2019-03-22 progimnazijoje vyko 7 klasių popietė „Lurdo istorija“. Renginyje viešėjo Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos tikybos mokytoja, humanitarinių mokslų daktarė Veronika Lileikienė. Mokslininkė papasakojo apie daugelyje pasaulio tautų puoselėjamą religinę-etnokultūrinę idėją, kuri išreiškiama statant Lurdo grotas. Ši tradicija yra paplitusi ir Lietuvoje ir remiasi dar XIXa. Prancūzijoje, Lurdo apylinkėse įvykusiu Švč.Mergelės Marijos apsireiškimu mažai mergaitei Bernadetai. Ilgainiui minėta vietovė tapo piligrimų traukos centru ir iki šiol garsėja tuo, kad žmonės ten vyksta norėdami pasimelsti, sustiprėti bei pasveikti nuo ligų.

2019-03-25 Skaityti plačiau

Pasaulinė vandens diena

Kovo 22 d. mokykloje buvo minima Pasaulinė vandens diena. Tą dieną mokykloje buvo suorganizuota akcija „Vandens lašeliai“, kurios metu vaikai galėjo paskanauti vandens, kuris buvo pagardintas įvairiais vaisiais. Vandens skanauti kvietė 6b klasės mokiniai, technologijų mokytoja E. Enzinaitė ir sveikatos priežiūros specialistė D. Stasiškienė. Akcijos metu mokiniai išgėrė apie 110 litrų vandens. Dar mokiniams buvo dalinami lankstinukai apie vandens svarbą žmogaus organizmui.
Taip pat minint šią dieną priešmokyklinei ugdymo grupei buvo pravesta pamoka apie vandens svarbą, atliktas eksperimentas, išrinktas gardžiausias vanduo. Šį užsiėmimą pravedė 6b moksleivės Vytautė B. ir Arminta Z. su sveikatos priežiūros specialiste D. Stasiškiene.

2019-03-25 Skaityti plačiau

Konkursas „Jaunieji Klaipėdos istorijos žinovai“

Kovo 21 dieną įvyko tradicinis Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklų penktų klasių mokinių konkursas „Jaunieji Klaipėdos istorijos žinovai“. Gražiose Pilies muziejaus erdvėse susirungė penktokai iš 18 miesto mokyklų. Mūsų progimnazijos komanda laimėjo II vietą. Sveikiname 5b klasės mokinę Urtę Matulaitę bei 5a klasės mokinius Edmundą Jaką, Roką Kerpę, Dovydą Pilių. Džiaugiamės jūsų žiniomis ir pasiekimais.

2019-03-24 Skaityti plačiau

Ievos Simonaitytės meninio skaitymo konkursas

Kovo 20 dieną mūsų progimnazijos penktokai Magdė Mockevičiūtė, Lukas Alekna, Dovydas |Pilius ir septintokai Marta Zacharova, Auksė Tamašauskaitė, Dominykas Šiaulys bei Martynas Macevičius dalyvavo Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje vykusiame meninio skaitymo konkurse.
Į šį renginį rinkosi 1-12 klasių moksleiviai ne tik iš Klaipėdos, bet ir Palangos, Ketvergių, Platelių, Mažeikių. Dalyvavo 38 skaitovai iš 17 mokyklų. Jie skaitė ištraukas iš Ievos Simonaitytės ir kitų Klaipėdos krašto rašytojų kūrinių. Skaitovus vertino aktorių, rašytojų ir kultūros veikėjų komisija, buvo siekiama ugdyti ne tik domėjimąsi Klaipėdos krašto literatūra, bet ir atskleisti kiekvieno dalyvio individualybę.

2019-03-22 Skaityti plačiau

Akcija „Visi mes skirtingi“

Kovo 21-oji paskelbta Pasauline žmonių su Dauno sindromu diena, nes šį sindromą lemia trys 21-os poros chromosomos. Visame pasaulyje žmonės kviečiami išreikšti solidarumą ir šią dieną dėvėti skirtingas kojines. “Smeltės” progimnazijos mokiniai sakydami „Visi mes skirtingi“ įsijungė į visuotinę akciją. Šią dieną progimnazijoje netrūko spalvų ir šypsenų. Mokiniai ne tik dėvėjo skirtingų spalvų kojines, bet ir aptarė tolerancijos temas.

2019-03-22 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Kovo 14 dieną mūsų mokykloje vyko 4 klasių matematikos olimpiada „Skaičių šalyje“.
I vietą laimėjo Deimantė Barauskaitė (4b) ir Atėnė Anužytė (4c), II vietą – Roberta Makarenkaitė (4a) ir Viltė Daukantaitė (4c) , III vietą – Akvilė Dzindzeletaitė (4c). Sveikiname visus olimpiados dalyvius ir džiaugiamės jų matematinėmis žiniomis.
Linkime Atėnei Anužytei (4c) sėkmės ir lengvų užduočių miesto pradinių klasių matematikos olimpiadoje.

2019-03-21 Skaityti plačiau

I pusmečio šauniausieji

Vos įžengus į „Smeltės“ pradinukų korpusą, akį patraukia stendas su šauniausiųjų pradinukų nuotraukomis. Šie vaikai - mokyklos garbė ir pasididžiavimas. Pasitinkant Kovo 11-ąją jie buvo iškilmingai pagerbti ir apdovanoti. Sveikinimo žodį tarė ir kiekvienam ranką paspaudė progimnazijos direktorius Arūnas Matuzas. Vaikai džiaugėsi savo sėkme ir pasižadėjo, kad jų vardas ir nuotraukos mokyklos stendus puoš visada.

2019-03-21 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Š. m. kovo 6 dieną Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje vyko Klaipėdos miesto mokinių sporto žaidynių ,,Mero taurė“ pradinių klasių mokinių estafečių varžybų ,,Drąsūs, stiprūs vikrūs“ finalas. Susirungė stipriausios miesto pradinukų komandos. Mūsų mokyklos pradinukų (4b, 4c kl.) komanda iškovojo prizinę – III vietą. Sveikiname, didžiuojamės ir džiaugiamės.

2019-03-20 Skaityti plačiau

KONKURSAS-TURNYRAS „KNYGŲ EKSPERTŲ KOVOS 2019“

Kovo mėnuo progimnazijoje skiriamas knygų ekspertams. Mokykloje buvo vykdomas pirmasis konkurso etapas, kad paaiškėtų, kurie mokiniai gali atstovauti progimnazijai baigiamajame miesto etape. Kovo 12 dieną buvo išrinkta bendra septintokų ir aštuntokų komanda, atstovausianti mokyklai miesto etape kovo 29 dieną. Į komandą pateko 8a klasės mokinės – Gintė Masaitytė ir Lilija Pociūtė, 8b klasės mokiniai – Vesta Jašinskaitė ir Tadas Jonušas bei 7a klasės mokinė Marta Zacharova. Kovo 18 dieną paaiškėjo, jog geriausieji knygų ekspertai tarp penktokų ir šeštokų yra 6b klasės mokiniai – Vytautė Bartkevičiūtė, Eimantas Viskintas, Arminta Zaburaitė, 5c klasės mokinė Magdė Mockevičiūtė bei 5a klasės mokinė Kamilė Liekytė. Šie mokiniai vyks į baigiamąjį konkurso etapą mieste kovo 28 dieną. Sveikiname ir linkime didžiulės sėkmės!

2019-03-19 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)