Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

7b klasės Kalėdinė bendruomenės vakaronė „Mada ir stilius“

2018 gruodžio 21 dieną, vyko 7b klasės bendruomenės Kalėdinė vakaronė ,,Mada ir stilius", kurioje dalyvavo net Kalėdų senelis (dėkoju p. Rasai). Renginio metu vyko madų šou. Drabužėliai buvo pagaminti iš antrinių žaliavų. Renginį stebėjo ir vertino klasės tėvelių žiūri komisija. Vakaronės metu skambėjo muzika, vyko žaidimai ir šokiai.Vaikai buvo apdovanoti diplomais ir saldumynais, o Kalėdų senelis visai klasei padovanojo kuponą į kino teatrą.

2018-12-28 Skaityti plačiau

Paroda „Žiemos pasaka“

Pažvelgus pro langą, išvystame puikų žiemišką vaizdą. Apsnigę gatvės, namai, medžiai. Viskas paslaptinga, gražu , pasakiška. Todėl neformaliojo ugdymo pradinių klasių dailės būrelio „Spalvų pasaulis“ dailininkai nutarė pavaizduoti šituos įspūdingus vaizdus savo piešiniuose. Visi susikaupę kūrė. Ir štai antrojo aukšto fojė atidaryta šitų darbų paroda „Žiemos pasaka“. Kviečiame visus apsilankyti ir pasidžiaugti mokinių tapybos darbais.

2018-12-21 Skaityti plačiau

Mokinių koncertas bendruomenei „Ant angelo sparnų“

Gruodžio 18 dienos vakarą Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos mokiniai ir mokytojos pakvietė visą bendruomenę į šv. Juozapo Darbininko bažnyčią kartu džiaugsmingai švęsti didžiųjų švenčių laukimą. Po šv. Mišių pilnutėlėje Koplyčios salėje žmonės nuščiuvę klausėsi prasmingų eilių, čia liejosi smuiko ir fleitų melodijos, skambėjo varpeliai ir gitaros, šoko ir žaidė mažieji „angelai“. Įvairių amžiaus grupių instrumentiniai ansambliai ir chorai grojo ir dainavo kalėdines dainas, o etnografinis ansamblis liaudies muzika, dainomis ir šokiais priminė senąsias lietuvių Advento tradicijas.

2018-12-20 Skaityti plačiau

„Balti Kalėdų angelai“

...balti kaip sniegas, lengvi kaip pūkas, visuose gyvenimo keliuose mus saugantys ir globojantys Aukščiausiojo pasiuntiniai prieš šv. Kalėdas susispietė „Smeltėje“.
Kviečiame aplankyti dekoratyvinių karpinių būrelio „Karpinukai 1-4 klasių mokinių parodą „Balti Kalėdų angelai“...
Nesvarbu, kaip žmogus įsivaizduoja savo angelą, nes visada tai yra draugiška ranka, globa ir išmintis, skirta tik jam vienam. Žinojimas, kad saugo angelai, žmonėms suteikia pasitikėjimo savimi: įgauname daugiau jėgų, noro džiaugtis viskuo ir drąsos keisti savo gyvenimą, prisiimti už jį atsakomybę.

2018-12-19 Skaityti plačiau

Kalėdinis renginys frankofonams Klaipėdoje

2018 m. gruodžio 12-13 d. Klaipėdoje vyko kalėdinis renginys „L‘esprit francophone de Noël“ („Frankofoniška Kalėdų dvasia“). Prancūzų institutas Lietuvoje ir Klaipėdos apskrities mokyklų frankofonijos bendruomenė gruodžio 12 d. Klaipėdos I. Simonaitytės apskrities viešojoje bibliotekoje Gerlacho palėpėje pristatė šešėlių ir muzikos kalėdinę pasaką prancūziškai 4-7 klasių mokiniams.
Mūsų mokyklai atstovavo prancūzų kalbos pradžiamoksliai iš 4b ir c klasių, 4c kl. mokytoja Indrė Masaitienė, bei besimokantys prancūzų kalbos 5a ir 7a,c klasių mokiniai.

2018-12-17 Skaityti plačiau

Kvietimas

     VISUS
               VISUS
                     VISUS
                           IR DIDELIUS IR MAŽUS

KLAIPĖDOS „SMELTĖS“ PROGIMNAZIJA

KVIEČIA
Į KALĖDINĮ BENDRUOMENĖS RENGINĮ

ANT ANGELO SPARNŲ




2018-12-14 Skaityti plačiau

Dailyraščio konkursas „Dailus raštas akį glosto“

Lapkričio 15 d. mokykloje vyko 2 – 4 klasių mokinių dailyraščio konkursas „Dailus raštas akį glosto“. Konkurse dalyvavo po 2 gražiausiai rašančius mokinius iš kiekvienos klasės. Visi mokiniai labai atsakingai ir kruopščiai nurašė tekstus. Buvo labai sunku išrinkti gražiausiai rašančius mokinius. Nugalėtojais tapo: 2 a klasės mokinė Adrija Adomaitytė ( mokyt. R. Ramanauskienė), 3 a klasės mokinė Viltė Gedgaudaitė ( mokyt. Ž. Kontautienė), 4 c klasės mokinė Akvilė Dzindzeletaitė ( mokyt. I. Masaitienė).
Gruodžio 6 d. šios mergaitės dalyvavo Klaipėdos miesto 2 – 4 klasių mokinių dailyraščio konkurse „Plunksnelė“. 4 c kl. mokinė Akvilė Dzindzeletaitė mieste užėmė 2-ą vietą. Džiaugiamės visais dalyvavusiais konkurse, sveikiname Akvilę.

2018-12-11 Skaityti plačiau

„Ei, Kalėda“

Folklorinis ansamblis „Smeltužė“ prasidėjusį Adventą pasitiko šiltu ir jaukiu vakaru „Ei, Kalėda“ mokyklos ir mikrorajono bendruomenei. Vakaronės metu vaikai kartu su tėveliais prisiminė tradicijas, papročius, Kūčių vakaro burtus, dainavo dainas, ėjo ratelius ir, žinoma, smagiai pašoko.

2018-12-09 Skaityti plačiau

2018 lapkritis – prevencinis mėnuo – „MES PRIEŠ APKALBAS”

5-8 klasių mokiniai pripažino, kad yra apkalbinėjami, o apkalbos – tai viena iš patyčių formų. Psichologės- psichoterapeutės Elonos Ilgiuvienės nuomone, apkalbos – tai trečiąjį asmenį žeminančios kalbos, skleidžiamos jam už nugaros. Todėl 5-8 klasių seniūnai, auklėtojos, psichologė D.Klumbienė, socialinė pedagogė D.Grigienė sutiko, kad reikėtų organizuoti:
· 1-8 klasių mokytojų akciją „Mes stabdome apkalbas“. Mokytojai buvo paraginti patys kitų neapkalbinėti bei stabdyti apkalbinėtojus.

2018-12-07 Skaityti plačiau

Labdaros koncertas „Aš esu 2018 “

Lapkričio 27 d. mūsų mokyklos vokalinis ir gitaristų ansambliai, vadovaujami mokytojų Rūtos Grybaitės ir Raimondos Milašienės, kartu su kitais Žemaitijos krašto kolektyvais, dalyvavo sutrikusio intelekto žmonių bendrijos „Klaipėdos viltis“ organizuotame labdaros koncerte „Aš esu 2018“, skirtame Lietuvos šimtmečiui ir Tarptautinei neįgaliųjų žmonių dienai paminėti.

2018-11-30 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)