Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Pūsk muilo burbulus, o ne tabako dūmus“

Kviečiame dalyvauti BURBULŲ ŠVENTĖJE „Pūsk muilo burbulus, o ne tabako dūmus“. Renginys skirtas mėnesio prieš rūkymą ir Pasaulinės dienos be tabako minėjimui.
Gegužės 31 d. 17 val. susitikime Karlskronos aikštėje, kur drauge su Linksmuoju lagaminu į orą leisime burbulus milžinus. Tai šventė, kurios metu žadinsime ne tik mažųjų, bet ir suaugusiųjų smalsumą, geranoriškai dalinsimės informacija tabako prevencijos tema ir/ar individualiai atsakysime į klausimus šia tema.
Šiuo renginiu norima atkreipti dėmesį į tai, kad:
  • Rūkydami kenkiate ne tik savo pačių, tačiau ir aplinkinių, ypač vaikų, sveikatai. Pavojingų, ligas sukeliančių medžiagų koncentracija smilkstančiuose cigaretės dūmuose yra didesnė nei dūmuose, kurie įtraukiami per cigaretės filtrą.

2019-05-20 Skaityti plačiau

„Abėcėlės takeliu į knygelės paslaptis žengiu“

Mokslo metams keliaujant į pabaigą, balandžio mėnesį baigėsi ir pirmų klasių projektas „ABĖCĖLĖS takeliu į knygelės paslaptis žengiu“. Projektas tęsėsi tris mėnesius, per tą laiką mokiniai dalyvavo įvairiuose veiklose ir edukacijose. Su savo šeimomis gamino savo pirmąsias vardo raides, kurios buvo eksponuojamos „Smeltės“ progimnazijos vestibiulyje ir džiugino mokyklos bendruomenės ir svečių akis, bei širdis.

2019-05-19 Skaityti plačiau

„Z vaikai“

AR JAU ŽINOTE KĄ JŪSŲ VAIKAI VEIKS VASARĄ?

KVIEČIAME Į DIDŽIAUSIĄ ŠEIMŲ ŠVENTĘ IR BŪRELIŲ MUGĘ "Z VAIKAI" JAU GEGUŽĖS 18 D. KLAIPĖDOS PILIAVIETĖS AIKŠTĖJE!

2019-05-15 Skaityti plačiau

Sveikiname ir džiaugiamės!

Gegužės 3 d. Šiaulių universitete vyko 6-8 klasių Lietuvos moksleivių matematikos olimpiada, kurioje dalyvavo beveik 250 dalyvių iš 23 Lietuvos miestų ir rajonų. Sveikiname 7a klasės mokinį Augustiną Bičkaitį šioje olimpiadoje užėmus III vietą. Džiaugiamės Augustino matematikos pasiekimais.

2019-05-08 Skaityti plačiau

Gamtos mokslų konferencija „Žmogus ir aplinka“

Balandžio 18 d. mūsų progimnazijos 8b klasės mokinės Deimena Žilytė, Jekaterina Mosakaitė ir Laura Panyota Marangos dalyvavo „Vėtrungės“ gimnazijoje organizuotoje gamtos mokslų konferencijoje „Žmogus ir aplinka“. Mokinės pristatė integruotą chemijos ir technologijų projektą „Pomidorų padažas“, pasidalino jo receptu bei patiekalais su šiuo gaminiu. Mokinės buvo apdovanotos padėkos raštais ir prizais už nuotaikingiausią pristatymą. Mokines ruošė chemijos mokytoja Leila Mozūraitienė ir technologijų mokytoja Eva Enzinaitė.

2019-05-07 Skaityti plačiau

„Mes Lietuvos vaikai“

Gegužės 3 dieną mūsų mokyklos jaunučių choras dalyvavo VI Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalyje-konkurse „Mes Lietuvos vaikai“. Lietuvos vaikų ir jaunimo festivalio-konkurso tikslas – tęsti ir puoselėti Lietuvos chorinio dainavimo tradicijas, aktyvinti chorinį judėjimą bendrojo lavinimo, muzikos, meno mokyklose, gimnazijose, kolegijose ir chorų studijose. Organizuojant renginį siekiama geriau pasirengti 2020 m. Lietuvos moksleivių dainų šventei. Konkurse dalyvavo 18 jaunučių chorų iš Klaipėdos, Gargždų, Kretingos, Tauragės, Pagėgių bei Palangos. Mūsų mokyklos choristai buvo įvertinti II laipsnio diplomais! Sveikiname!

2019-05-07 Skaityti plačiau

Projektas „Klaipėdos miesto tikslinių gyventojų grupių sveikos gyvensenos skatinimas“

,,Smeltės“ progimnazija dalyvavo projekte „Klaipėdos miesto tikslinių gyventojų grupių sveikos gyvensenos skatinimas“. Vienas iš projekto tikslų – padidinti vaikų sveikatos raštingumo lygį bei formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius. Tad mokiniai turėjo galimybę sudalyvauti įvairiuose mokymuose.
8a klasės mokiniai dalyvavo pirmosios pagalbos mokymuose, kurie vyko sausio 10d.. Mokymus pravedė lektorius S. Žutautas Mokymų metu moksleiviai įgyjo naudingų teorinių ir praktinių žinių – kaip iškviesti pagalbą, kaip atpažinti alpimą, traukulius, visišką ir dalinį užspringimą, staigią mirtį, kaip elgtis įvykus traumai (nudegus, kraujuojant, ištikus lūžiams, stuburo pažeidimams), kaip atlikti pradinį gaivinimą ir t. t.

2019-05-04 Skaityti plačiau

Šiaurietiško ėjimo mokymai

„Smeltės“ progimnazijoje gegužės 2-3 dienomis vyko šiaurietiško ėjimo praktiniai užsiėmimai. Mokymuose dalyvavo 8a ir 8b kl. mokiniai. Iš pradžių mokiniai išklausė teorinę medžiagą apie tai, kas yra šiaurietiškas ėjimas, kuom jis naudingas sveikatai, kokia yra tinkama apranga, kaip išsirinkti tinkamas lazdas naudojimui, supažindinti su šiaurietiško ėjimo ,,ALFA“ technika. Vėliau patys praktiškai išbandė ir pavaikščiojo su šiaurietiškomis lazdomis pagal ,,ALFA“ techniką, pažaidė įvairius žaidimus.

2019-05-04 Skaityti plačiau

Akcija Draugystės ABC

Paskutiniąją balandžio dieną artėjant vidurdieniui daugiau nei 600 įvairaus amžiaus mokinių iš 34 Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų ėjo, važiavo viena kryptimi – į akciją Draugystės ABC. Akcijos organizatoriai socialiniai pedagogai jau šeštus metus sukviečia uostamiesčio mokyklas bendrai jungiančiai veiklai į sąspietį. Šiais metais savotiškoje muzikinėje laboratorijoje dalyvavo „Smeltės“ progimnazijos socialinė pedagogė Diana Grigienė ir 5b klasės auklėtoja Laima Iljiniene su savo šauniaisiais auklėtiniais.

2019-05-02 Skaityti plačiau

Kviečiame skirti iki 2% paramos mūsų mokyklai!

GERBIAMI TĖVELIAI IR VISI, KURIE REMIATE IR (AR) NORĖTUMĖTE PAREMTI MŪSŲ PROGIMNAZIJĄ
Esame dėkingi už Jūsų skirtą paramą „Smeltės“ progimnazijai. Šiuos pinigus, vykdydami savo įsipareigojimus, esame skyrę mokyklos erdvių kūrimui ir mokinių skatinimui. „Smeltė“ auga ir modernėja, tačiau lėšų vis dar trūksta, kad galėtume įvykdyti visus sumanymus.
Kviečiame mokinių tėvelius, mokytojus, mokyklos darbuotojus ir visus neabejingus progimnazijos gerovei ir šiemet 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) skirti „Smeltės“ progimnazijai. Lėšas panaudosime mokyklos aktų salės garso aparatūros įsigijimui, kuri užtikrins kokybišką garsą mokinių koncertų, renginių metu. O šiais metais mūsų laukia ypatingas renginys – progimnazijos jubiliejus – 40 metų.

2019-05-01 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)