Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Mano gaublys“ – 2022

Kovo 1 d. progimnazijoje vyko 2 – 4 klasių mokinių pasaulio pažinimo olimpiada „Mano gaublys“ – 2022. Mokiniai pasitikrino, kaip pažįsta supančią gamtą, kaip moka skaityti ir suprasti žemėlapius, pasitikrino istorines žinias ir kt. laimėtojais savo klasių grupėse tapo:
2 klasės – Motiejus Sadauskas (2a), Gabrielis Saprykinas (2b), Neringa Glinskytė (2a), Gintautė Garuolytė (2b), Nedas Šimkus (2c).
3 klasės – Edvinas Jokužis (3b), Daumantas Jucius (3a), Justas Mikalauskas (3a), Justas Simutis (3b).
4 klasės – Herkus Kšanys (4a), Diana Veikšaitė (4b), Vilius Petreikis (4c), Elena Tarvydaitė (4d).
Sveikiname laimėtojus.

2022-03-07 Skaityti plačiau

Vokalinio ansamblio ir gitaristų sveikinimas

Kovo 11 d. proga „Smeltės“ progimnazijos bendruomenę sveikina mokyklos vokalinis, gitaristų ansambliai, mokytojos Rūta Grybaitė ir Raimonda Milašienė

2022-03-07 Skaityti plačiau

Dailės pamokose skambėjo klasikinė muzika!

6-7 klasių mokiniai atlikdami dailės dalyko užduotį „Klausau ir piešiu muziką“, spalvų bei formų deriniais perteikė muzikos esmę, jos sukeltus vaizdinius ir jausmingumą. Taip, galbūt, geriau pažindami save.

2022-03-06 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Š.m kovo 4-5 dienomis į Kauno technologijos universitetą sugužėjo 7 klasių mokiniai iš visos Lietuvos, dalyvauti prancūzų kalbos konkurse ,,Je parle francais et toi?'', nugalėję savo miesto ture.
Klaipėdos miesto ture 1 vietą laimėjusi mūsų progimnazijos 7a kl. mokinė Milda Kadagytė, vienintelė buvo pakviesta į respublikinį turą Kaune. Mergaitė šauniai pasirodė ne tik konkurse, bet ir aktyviai dalyvavo atliekant kūrybines užduotis.
Mildutė apdovanota padėkos raštu bei saldžiomis dovanėlėmis.

2022-03-06 Skaityti plačiau

Pilietinė akcija

"Smeltės" progimnazijos mokiniai visą savaitę kūrė plakatus "Mes už taiką" ir kovo 4-tąją vieningai išsakė savo palaikymą Ukrainos piliečiams - kovotojams už savo žemę.

2022-03-04 Skaityti plačiau

Konkursas

Organizuotas 1-8 klasių smagių dėlionių konkursas „Mano mėgstamiausias užkandis”.

Mokiniai, jų Tėvai bei Mokytojai buvo kviečiami sudėlioti smagų sveikatai palankų užkandį. Naudojo sveikus produktus: vaisius, daržoves, riešutus ir kt. Dėlionėms idėjų ieškojo internetinėje aplinkoje bei savo „minčių lietuje“. Džiaugėsi gautais skaniais ir gražiais rezultatais. Konkurso laimėtojus išrinko komisija, kurią sudarė „Smeltės“ mokytojai ir VSS N. Šadbarienė.
1 vietos nugalėtojas 7B klasės mokinys Valdas
2 vietos nugalėtojas 7G klasės mokinys Aironas
3 vietos nugalėtojas 7C klasės mokinys Domantas

2022-03-01 Skaityti plačiau

Atmintis nepavergiama – kol atsimeni, tol esi...

Vasario 24 d., mokykloje, 7-tų klasių mokiniai dalyvavo protų mūšyje „Kas ir kodėl Lietuvoje?“. Renginys skirtas, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, kovo 11– ąjai ir Klaipėdos 770 metinėms paminėti. Septintokai susirungė tarpusavyje dėl geriausiojo vardo. Mokiniai demonstravo istorijos žinias apie Lietuvą, savo miestą Klaipėdą. Protų mūšio dalyviai atėjo su palaikymo komandomis, kurie nuoširdžiai „sirgo“ už savo atstovus ir padėjo kebliose situacijose.

2022-02-24 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sausio 25 d. 6g klasės mokinės Kamilė Vitkauskaitė ir Margarita Bernotaitė dalyvavo Klaipėdos miesto mokinių etno viktorinoje „Kviečiu į kumeliuko krikštynas”, kurioje Kamilė laimėjo I vietą, Margarita III vietą. Sveikiname!

2022-02-22 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)