Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikiname!

Lapkričio 30 d. vyko VII-asis liaudiškos dainos festivalis ,,VYTURIO GIESMĖ‒2021“, kuriame dalis kolektyvų dalyvavo nuotoliniu būdu. Mūsų mokyklai atstovavo 7g klasės mokinė Gustė Rusteikaitė (mokyt. Raimonda Milašienė) ir 1a klasės mokinys Aleksas Gailiūnas (mokyt. Asta Kontautienė), kurie laimėjo „Lyriškiausiai atliktos dainos“ ir „Tarmiškiausiai atliktos dainos“ nominacijas. Sveikiname Gustę ir Aleksą, bei jų mokytojas.

2021-12-01 Skaityti plačiau

Lapkričio 21 d. - Tarptautinė sveikinimosi diena

Pasaulyje ši diena pradėta minėti nuo 1973 metų, kai ją švęsti paskatino du broliai amerikiečiai Maiklas ir Brajenas Makomakai, kovojantys prieš šaltąjį šalių karą. Tų metų rudenį broliai netyčia susitiko Nebraskoje ir taip apsidžiaugė susitikimu, kad nutarė savo džiaugsmu pasidalyti su kitais. Jie išsiuntė laiškus draugams ir pažįstamiems į visus pasaulio kampelius. Jų siunčiamuose laiškuose nebuvo jokių idėjinių užuominų. Tai buvo tiesiog sveikinimai, linkėjimai ir prašymas perduoti sveikinimus dar bent 10-iai žmonių. Galiausiai jų idėją palaikė JAV ir kitos valstybės.

2021-11-23 Skaityti plačiau

Edukacija „Pažintis su biblioteka

Lapkričio 17 d. PUG mokiniai leidosi į kelionę I. Kanto Pempininkų biblioteką vaikų skyrių „Gerviukas“.
Pažintį su biblioteka pradėjo žaidimu „Pasakos ir eilėraščiai“, „darbuotoja“ Abėcėlė vaikams pasakojo, kam reikalinga abėcėlė, kaip suskirstytos ir sudėtos knygos - nugarėle, abėcėlės tvarka, lietuvių ir įvairių pasaulio šalių rašytojų knygos; vaikų ir suaugusiųjų skyriai; vaikai sužinojo, kuo skiriasi biblioteka nuo knygyno.

2021-11-18 Skaityti plačiau

Grafikos darbų paroda

Svarbu ne tik kurti, bet ir pristatyti savo darbus kitiems! Šių metų lapkričio 17 dieną 7-tos klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos Žanetos Janulytės-Slankauskienės, surengė grafikos darbų parodą Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijoje.

2021-11-18 Skaityti plačiau

Tolerancijos diena

Kiekvienais metais Tarptautinė istorinio teisingumo komisija inicijuoja tarptautinės Tolerancijos dienos – lapkričio 16-osios paminėjimą Lietuvoje.

Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos miestas!

Tą dieną mūsų mokykloje dorinio ugdymo pamokų metu buvo gvildenama tolerancijos tema: aptariami tolerantiško ir netolerantiško elgesio pavyzdžiai, analizuojamos istoriškai susiklosčiusios netolerancijos apraiškos įvairių tautų atžvilgiu, taip pat kuriami atskirų klasių grupių plakatai „Tolerancijos miestas“.

2021-11-17 Skaityti plačiau

Paroda „Stebuklingas popierius“

Klaipėdos m.savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekoje, Pempininkų padalinyje nuo lapkričio 14 d. iki gruodžio 16 d. priešmokyklinės ,,Delfinukų“ gr. vaikučiai dalyvauja parodoje „Stebuklingas popierius“, kurią surengė Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras.
Vaikai įsitikino, kad iš popieriaus galima padaryti įvairiausių darbelių, tik reikia kantrybės, kruopštumo, fantazijos ir tarsi atgyja sraigės, peliukai.

2021-11-17 Skaityti plačiau

Paroda „Rudenėlis per Žemę eina“

Pempininkų bibliotekos vaikų centrą „Gerviukas“ puošia priešmokyklinės „Delfinukų“ grupės vaikučių piešinukai tema „Rudenėlis per Žemę eina“.

2021-11-17 Skaityti plačiau

Konkursas „Moliūgų fiesta“

„Smeltės“ progimnazijoje vyko nuotolinis konkursas „Moliūgų fiesta“. Labai dėkojame už aktyvų dalyvavimą visų klasių mokiniams bei jų Tėveliams. Džiaugiamės sulaukę nuostabių Jūsų darbų bei kūrybiškų nuotraukų. Konkursas vyko dviem etapais, buvo sudaryta komisija (Ž. Janulytė-Slankauskienė, J. Žemgulienė, J. Mockutė-Serepinienė, E. Enzinaitė), kuri atrinko 20 geriausių nuotraukų ir jas pateikė „Smeltės“ progimnazijos Facebook paskyroje. Antrame etape nulėmė lankytojų balsavimai: trys daugiausiai „patiktukų“ surinkę moliūgų autoriai buvo apdovanoti progimnazijos bei tarybos įsteigtais prizais. 

2021-11-16 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)