Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikiname!

Birželio 16 d. "Versmės" progimnazijoje vyko  Klaipėdos miesto 6-tų klasių mokinių matematikos komandinis konkursas "Mokomės žaisdami". Konkurse dalyvavo keturios Klaipėdos miesto mokyklų komandos. Mūsų mokyklą atstovavo 6g klasės komanda "Gudruoliai" ir iškovojo garbingą I vietą. Sveikiname 6g klasės mokinius Džiugą Janušauską, Medą Vaišnoraitę, Kamilę Vitkauskaitę, Eriką Zavjalovą, Eriką Žižį ir jų matematikos mokytoją Ritą Skolovę. Džiaugiamės puikiu pasiekimu ir dėkojame už mokyklos garsinimą.

2022-06-17 Skaityti plačiau

Edukacinė pamoka „Zodiako žvaigždynai“

Birželio 15 dieną 6c klasės mokiniai dalyvavo išmaniojoje edukacinėje pamokoje "Zodiako žvaigždynai" Laikrodžių muziejuje. Vaikai susipažino su žvaigždynais, ryškiausiomis žvaigždėmis, zodiako ženklais. Skaitydami aprašymus bandė atspėti koks tai žvaigždynas. Rungtyniavo kas greičiau atras nurodytas ryškiausias žvaigždes. Naudodami planšetinio kompiuterio programą bandė pažinti žvaigždynus, domėjosi savo zodiako ženklų aprašymais.

2022-06-17 Skaityti plačiau

Kelionė į sostinę

Birželio 15 dieną „Smeltės“ progimnazijos aštuntokai su klasių vadovėmis vyko į pažintinę edukacinę ekskursiją po Vilnių. Jos metu aplankė Seimo rūmus, Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, istorines žinias gilino „Okupacijos ir kovų už laisvę“ muziejuje, kuris nė vieno nepaliko abejingo. Vėliau Gedimino prospektu patraukė link Katedros aikštės, stebėdamiesi istorinių pastatų didingumu. Tada ekskursijos dalyvių laukė Valdovų rūmai, kuriuose gidės pasakojo apie didingą istorinę Lietuvos praeitį, atsakė į mokinių klausimus. Ekskursija po sostinę baigėsi senamiestyje, buvo aplankytas universitetas ir Prezidentūra.

2022-06-16 Skaityti plačiau

STEAM konferencija

Šiandien, birželio 16 dieną, progimnazijoje vyko STEAM baigiamųjų darbų pristatymas.
Renginyje dalyvavo 6a, 7c, 8a klasių mokiniai, kurie visus metus lankė neformalius STEAM užsiėmimus. Mokytoja Leila dar kartą priminė ką reiškia STEAM, ką jis apima, kokius gebėjimus ugdo. 8a klasės mokiniai demonstravo savo sukurtus filmukus „Kaip elgtis laboratorijoje“, pristatė darbą „Augalo augimo tyrimas skirtingomis mėnulio fazėmis“.

2022-06-16 Skaityti plačiau

Smeltiečių puslapiai Klaipėdos metraštyje!

Klaipėdos miesto Socialinių pedagogų organizuotame pilietiniame Klaipėdos miesto mokyklų projekte „Klaipėda, Klaipėdos, Klaipėdai...2022“, visų miesto mokyklų mokiniai savo kūrybinius darbus turėjo sudėti į du puslapius, o iš jų gavosi visa knyga – Klaipėdos metraštis, kuri renginio metu iškilmingai buvo įteikta merui V.Grubliauskui miesto 770-ojo gimtadienio proga. 7 B klasės mokinių komanda: Karina Nikitina, Margarita Formalytė, Gabija Beniušytė, Ruslana Lazarenko ir Dovydas Stankus, vadovaujami socialinės pedagogės D. Grigienės, lietuvių kalbos mokytojos R. Žiliūtės ir dailės mokytojos Ž. J. Slankauskienės. Mokiniai savo reportažuose kūrybiškai įamžino miestiečių laisvalaikį, socialines problemas bei pasiekimus, siekdami apie juos papasakoti ateinančioms klaipėdiečių kartoms.

2022-06-15 Skaityti plačiau

Paskutinė pamoka – koncertas „Dar pabūkim“ 4a klasėje

Birželio 9 d. vakarą į mokyklos salę susirinko gausi 4a klasės bendruomenė. Į paskutinę pamoką – koncertą atvyko mokiniai, jų tėveliai ir net seneliai.
Ketveri metai, rodos, lėkte pralėkė. Ir tik vėl pažvelgus į nuotraukas galima pastebėti, koks tai gražus ir įspūdingas šuolis, kaip stipriai vaikai paaugo.
Pamokoje visi prisiminė pagrindines tiesas iš visų mokomųjų dalykų, deklamavo, dainavo, grojo fleitomis ir kitais muzikos instrumentais.

2022-06-14 Skaityti plačiau

Lietuvos vakarų krašto dainų šventė

Birželio 11-12 d., po 4 metų pertraukos, į Klaipėdą grįžo tradicinė Lietuvos vakarų krašto dainų šventė. Šių metų šventė skiriama Mažosios Lietuvos lietuvių dainų šventės 95-mečiui ir kompozitoriaus Stasio Šimkaus 135-osioms gimimo metinėms. Šventėje dalyvavo ir mūsų mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė”.

2022-06-14 Skaityti plačiau

Dėmesio! Dėmesio! Dėmesio!

KVIEČIAME MOKINIUS BEI JŲ TĖVELIUS DALYVAUTI MOKYKLINĖS UNIFORMOS MUGĖJE.
Jeigu išaugote mokyklinę uniformą, arba šiemet baigėte mūsų progimnaziją, turite puikią galimybę PATYS parduoti arba įsigyti naują.
Drabužiai, skirti mugei, turi būti išskalbti ir išlyginti.
I aukšto fojė, pradinių klasių korpuse, bus paruoštos kabyklos. Prašytume atsinešti pakabą, ant kurios bus galima pakabinti uniformą.
Norintys parduoti ateina 14.45 val. ir pasiruošia prekybai.
Mugė vyks progimnazijoje birželio 14 d., nuo 15.00 iki 18.00 val.

2022-06-12 Skaityti plačiau

7b klasė žygyje „Klaipėdos istorijos paslaptys

Birželio 10d. Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras organizavo žygį, skirtą Klaipėdos 770 metų jubiliejui ,,Klaipėdos istorijos paslaptys". Šiame žygyje dalyvavo 7b klasė. Vaikams pėsčiomis teko įveikti 7,7 kilometrus, teko parodyti orientavimosi įgūdžius, istorijos ir geografijos žinias.
Pajudėję iš Sąjūdžio parko, mokiniai žygiavo į Žardės piliakalnį, šalia jo užsuko į senąsias Žardės kaimo kapines, stabtelėjo prie Smeltalės upelio, nuo jo, linksmas dainas traukdami, per pievas keliavo link Vilhelmo kanalo prie Malkų įlankos. Ten buvo žygio pabaiga. Žygio metu organizatoriai dalyviams buvo skyrę užduočių. 7b klasės vaikai jas įveikė šauniai - iš 13 taškų surinko 12 taškų!

2022-06-12 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)