Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pamoka su svečiu

Gegužės 30d. 3c klasėje svečiavosi bitininkė Svetlana. Ji vaikams pasakojo apie bičių gyvenimą, kaip gaminamas medus, kam bitės gamina ir naudoja bičių pikį, bičių duonelę. Mokiniai buvo aktyvūs, uždavė ne vieną įdomų klausimą. Taip pat galėjo pasimėgauti medučiu su koriu. O ar jūs žinote, kaip bitės pasigamina vašką koriams lipdyti? Nuostabi pamoka.

2022-05-31 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Džiaugiamės 2022 metų tarptautinio matematikos konkurso „Kengūra“ rezultatais. 5-6 klasių grupėje "Bičiuliai" į Klaipėdos miesto geriausiųjų TOP-10 pateko: Erikas Žižys 6g klasė - 2 vieta, mokytoja Rita Skolovė, Elijus Dilys 6a klasė - 4 vieta, mokytoja Nina Matuzienė ir Ignas Zigmantas 5g klasė - 6 vieta, mokytoja Liana Stonkienė.
Geriausiųjų TOP-50 Lietuvoje: Erikas Žižys - 22 vieta ir Elijus Dilys - 40 vieta.
Sveikiname mokinius ir jų mokytojas. Linkime aukštų pasiekimų ir kituose matematikos konkursuose.

2022-05-31 Skaityti plačiau

Gamtos mokslų viktorina „Intelektualinė mozaika“

Gegužės 25 d. mūsų progimnazijoje jau trečiąjį kartą įvyko 7-8 klasių mokinių komandų gamtos mokslų viktorina „Intelektualinė mozaika“. Viktorina siekta skleisti modernias gamtos mokslų (biologijos, chemijos, fizikos, matematikos ir informatikos) užduotis, skatinti mokinių intelektinį smalsumą, lavinti gebėjimą dirbti komandoje, diskutuoti, išklausyti ir priimti skirtingas nuomones. Viktoriną sudarė dvi dalys: "Protų mūšis" ir "Sėkmės labirintas". Tarpusavyje atkakliai varžėsi ir iki paskutinio klausimo kovojo net septynios komandos. Po atkaklios kovos I vietą laimėjo 7g klasės komanda, II vietą – 8a, III vietą – 8b klasių komandos.

2022-05-29 Skaityti plačiau

Respublikinis finansinio raštingumo konkursas „Asmeninių finansų labirintai“

Gegužės 25 dieną 5a, 5b ir 5g klasių mokiniai dalyvavo Respublikiniame finansinio raštingumo konkurse „Asmeninių finansų labirintai“, kuris vyko pajūryje. Konkurse mokiniai gavo žemėlapius su nuorodomis į stoteles: Pinigai, Biudžetas, Taupymas, Skolinimas, Draudimas, Sveikata ir Sportas. Komandos sėkmingai surado visas stoteles, atkodavo užduotis ir jas atliko. Mokiniai pademonstravo finansinio raštingumo kompetencijas, atsakomybę ir sąmoningą elgesį su pinigais.

2022-05-26 Skaityti plačiau

Renginys „Muzika ir dailė. Kūrybinės interpretacijos“

Tikra kūrybos šventė! Gegužės 20 d. progimnazijos šeštokai ir aštuntokai, klausydami mokinių muzikinių kolektyvų gyvai atliekamų kūrinių, kūrė dailės kompozicijas, improvizavo perteikdami nuotaikas, emocijas, akimirkos įspūdžius. Renginys vyko uždarame Klaipėdos I. Kanto viešosios bibliotekos Jaunimo skyriaus kiemelyje. Renginyje sukurti kūriniai eksponuojami parodoje.

2022-05-24 Skaityti plačiau

Šeimų šventė

Gražų ketvirtadienio vakarą į mokyklos Aktų salę 3a klasės mokiniai atsivedė mamytes, tėvelius, broliukus, sesutes, močiutes ir senelius. Jau seniai nebuvo susirinkęs toks gausus žiūrovų būrys. Vaikučiai savo mieliausiems ir artimiausiems žmonėms dainavo, šoko, vaidino ir deklamavo eiles. Smagiausia buvo baigiantis šventei pašokti visiems kartu ir pasivaišinti pyragu. Džiaugiamės galimybe susiburti bendruomeniniam renginiui po ilgos pertraukos.

2022-05-23 Skaityti plačiau

„Smeltės“ moksleivių irkluotojų pergalė

Šių metų 04.25-05.06 dienomis Klaipėdos irklavimo centre vyko mero taurės tarpklasinės moksleivių uždarų patalpų irklavimo varžybos ant ,,Concept 2“ irklavimo treniruoklių. Šios varžybos moksleivių tarpe buvo organizuotos pirmą kartą. Sumanymas jas organizuoti buvo dar prieš du metus, tačiau tada planus sujaukė pandemija. Varžybos buvo tikrai lauktos. Tai rodė didžiulis susidomėjusių srautas, virš 50 moksleivių vien tik iš „Smeltės“ progimnazijos.

2022-05-23 Skaityti plačiau

Projektas-konkursas „Knygų ekspertų kovos“

Gegužės 19 dieną mūsų progimnazijos 6a klasės mokiniai: Gabija Benetytė, Viktorija Dapkutė, Elijus Dilys, Ema Šniaukaitė ir Dovydas Žutautas − lydimi lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos R. Bertašienės dalyvavo Klaipėdos apskrities 5-6 klasių mokinių projekte-konkurse „Knygų ekspertų kovos“, kuris vyko Klaipėdos licėjuje.
Iki tol mokiniai ruošėsi, keletą mėnesių skaitė Kotrynos Zylės knygą „Siela sumuštinių dėžutėje“, Vytauto V. Landsbergio knygą „Rudnosiuko istorijos“ ir Kristinos Gudonytės knygą „Ida iš šešėlių sodo“, vėliau tas knygas analizavo ir aptarė.

2022-05-21 Skaityti plačiau

Abėcėlės šventė

Gegužės 19-ą dieną vyko pirmų klasių mokinių projekto ,,Mano abėcėlės šitoks gražumėlis“ baigiamasis renginys - ,,Abėcėlės šventė“. Ji buvo skirta Klaipėdos 770 metų jubiliejui. Į šventę atvyko Zebriukas, kuris atnešė iš raidžių fėjos Abėcėlės įvairių linksmų užduočių vaikams, padėkas už išmoktas raideles. O klasėse vaikų laukė siurprizai.

2022-05-21 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Gegužės 12 d.Klaipėdos Universiteto Auloje vyko Klaipėdos miesto mokinių olimpiadų ir konkursų pirmos vietos laimėtojų apdovanojimai.
Mūsų mokyklos 7a kl.mokinė Milda Kadagytė buvo apdovanota diplomu ir saldžia dovanėle už 1-os vietos laimėjimą Lietuvos mokinių prancūzų kalbos konkurse mūsų mieste,,Je parle français et toi?''
Labai džiaugiuosi Mildute už parodytas puikias prancūzų kalbos žinias mieste ir respublikiniame konkurse Kaune.

2022-05-15 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)