Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pasivaikščiojimai po senamiestį

Šiais metais mūsų miestas Klaipėda pasitinka 770 metų jubiliejų. Ta proga 1-4 klasių mokiniai piešė, deklamavo, konstravo, dalyvavo konkursuose, įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose. Pabaigdami mokslo metus visi "Smeltės" pradinukai keliavo po senamiestį. Ne tik pažino istorinę Klaipėdą, bet mažojo peliuko paprašė sėkmės sau, glostydami katino uodegą, palinkėjo sėkmės "Smeltei", o blizgindami kaminkrėčio sagą nepamiršo Klaipėdos. O gal ir ne.... Mažieji smeltiečiai pasiruošę švęsti miesto gimtadienį.

2022-06-10 Skaityti plačiau

Klaipėdos Pilies muziejuje

Klaipėdos pilies muziejuje saugoma visa miesto istorija. Birželio 7d. 3c klasės mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime, kuriame išgirdo įdomiausius 770 metų gyvuojančios Klaipėdos istorinis faktus.

2022-06-09 Skaityti plačiau

Fotografavimas

Gerb. Tėveliai, Klasių vadovai, Mokiniai,

informuojame, kad birželio 10 d. nuo 9.00 val. BIBLIOTEKOS skaitykloje bus fotografuojami mokiniai elektroniniam moksleivio pažymėjimui (toliau – EMP). Fotografuos profesionalūs fotografai. Paslaugos kaina 1 euras. Atsiskaityti bus galima tiesiogiai fotografui.
Rekomenduojame fotografuotis būsimiems penktokams ir pirmokams bei mokiniams, kurie yra praradę EMP. Nusifotografavusiems moksleiviams nauji pažymėjimai bus padaryti rugsėjo pirmai dienai.
Moksleiviai, kurie negalės fotografuotis birželio 10 d., gali nusifotografuoti bet kurioje foto ateljė ir pristatyti nuotrauką klasės vadovui rugsėjo pirmą savaitę. Reikalavimai EMP nuotraukoms:
- jpg formatas;
- dydis 22,7x25,2 mm.
Moksleiviai, pristatę klasių vadovams nuotraukas rugsėjo pradžioje, EMP gaus rugsėjo pabaigoje arba spalio mėnesį.

2022-06-08 Skaityti plačiau

Patiriamoji veikla

"Smeltės" progimnazijos priešmokyklinukai labai smalsūs mokiniai. Mėgstantys vandenį - plauti rankutes, valyti savo suolus, lentą.
Tad atlikome keletą tyrimų - "Gėlės žiedas", kai iškirptą gėlės žiedą, jo žiedlapius sulenkėme į vidų ir stebėjome, kas bus. Po kelių minučių su didžiausia nuostaba ir džiaugsmu stebėjo besiskleidžiančias gėles. Išsiaiškinome, kad popierius pagamintas iš medžio, tai tarsi gyvas žiedas, prisisotinęs vandens, atgyja.

2022-06-08 Skaityti plačiau

Projektas

"Smeltės" PUG mokiniai nuo rugsėjo mėn. tobulino higienos įgūdžius, mokėsi plauti rankas, prižiūrėti dantis,valgyti sveiką maistą, gerti vandenį, susišukuoti, sportuoti, būti gryname ore, judėti, pailsėti, išsimiegoti.
Pamokėlių metu vaikai stengėsi suprasti, ko reikia, kad būtum sveikas ir perteikti atliktas veiklas dailės kūriniuose.
Sveikata - didžiausias turtas!

2022-06-08 Skaityti plačiau

Padėkos paštas

Kodėl dėkingumas yra vertas dėmesio? Nes dėkingas žmogus yra atviras, nuoširdus, jautrus. Nes jo širdis visada pilna ir pritraukia daugiau gerumo, daugiau stebuklų, net jei jie labai kasdieniški.
Gegužės mėn. mokykloje veikė “Padėkos paštas”. Mokslo metų pabaigoje mokiniai turėjo galimybę padėkoti tiems žmonėms, kurie juos mokė, suprato, kartais paguodė, nuramino, gerą žodį pasakė arba atsiprašyti tų, kuriuos įžeidė, įskaudino ir neišdrįso žengti žingsnio atsiprašymo link. Padėkos laiškeliai buvo išdalinti mokytojams, mokyklos valgyklos darbuotojoms ir mokinių draugams. Šypsenų, gerų ir gražių emocijų netrūko.

2022-06-07 Skaityti plačiau

Projektas apie Klaipėdą

Klaipėdos jubiliejaus 770 metų proga, 7G klasės mokiniai paruošė projektą "Anniversaire de Klaipėda - 770 ans". Mokiniai Klaipėdos įžymias vietas pristato prancūziškai. Mokinius konsultavo mokytojos: R.Lankelienė, I.Eirošienė.

2022-06-07 Skaityti plačiau

Vabalų ir vabzdžių pasaulis

Sulaukėme gražaus pavasario, o su juo atgyja ir maži žemės gyvūnėliai - vabaliukai. Priešmokyklinukai labai smalsūs, viską pastebi. Pradėjome aiškintis, kaip tai nutiko. Gvildenome temą - "Vabalai ir vabzdžiai". Pasivaikščiojant, pievoje skraidė atgijusi bitutė, nagrinėjome, kaip ji atrodo - kiek kojyčių, kokie sparneliai - ploni, koks kūnelis - dryžuotas, drugelius - margaspalviais sparneliais. Mums pasisekė, klasėje ant palangės nutūpė ir boružėlė, kiek nuostabos buvo vaikams - stebėjo dvejus sparnelius - raudoni ir juodai taškuoti, 6 kojytes.

2022-06-06 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)