Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Mokonomika

Šiandien mokyklos mokiniai dalyvavo didžiausioje nuotuolinėje pamokoje "Mokonomika". Vaikai mokėsi gestų kalbos, atliko karate pratimus, gilino žinias apie skautų veiklą, taip pat pasisiuvo prijuostes. Įspūdžiai patys geriausi! Nekantriai lauksime trečiosios "Mokonomika" pamokos.

2022-02-04 Skaityti plačiau

Jūrų gyventojai

"Smeltės" progimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupės mokiniai gvildeno temą "Jūrų muziejus".
Išklausę pasakojimų, stebėtos filmuotos medžiagos vaikai sužinojo kuo ypatingos jūrų gyvūnų kūno dalys, kaip jos juda ir gyvena.
Išbandėme įvairias dailės priemones, formas, spalvas kurdami meno kūrinius.
Baigę, džiaugėmės nuostabiais vaizdais ir darbelių parodėle.
Gera kurti ir džiuginti kitus!

2022-02-04 Skaityti plačiau

„Mano mėgstamiausias užkandis“

KONKURSAS!!!
Visus didelius ir mažus PUG ir 1-8 kl. "Smeltės" progimnazijos mokinius kviečiame dalyvauti Sveikatiados projekto organizuojamame konkurse – „Mano mėgstamiausias užkandis!".
Kurkite smagius, gražius, sveikus užkandžius ir nuotraukas siųskite: smelteplius@gmail.com
Nepamirškite: vardo pavardės bei klasės.
Konkurso laikotarpis VASARIO 4 d. - VASARIO 11 d. 17 val. Laimėtojai bus paskelbti VASARIO 22 d.

2022-02-03 Skaityti plačiau

Akinių paroda

8-tos klasės mokiniai parengė savo dizaino bei tapybos kūrinių tema „Akiniai“ ekspoziciją. Darbai originalūs, spalvingi ir labai skirtingi! Kūrybinių ieškojimų rezultatai pristatyti mokyklos bendruomenei.

2022-01-27 Skaityti plačiau

DIREKTORIAUS ARŪNO MATUZO 2021 METŲ VEIKLOS ATASKAITA

Skelbiama progimnazijos bendruomenei „Smeltės“ progimnazijos direktoriaus 2021 metų veiklos ataskaita. Iki sausio 30 d. prašau teikti pasiūlymus dėl ataskaitos vertinimo Progimnazijos tarybai el. paštu jurgita.padreziene@smeltes.lt.


2022-01-20 Skaityti plačiau

Ėjimo-bėgimo akcija ,,Mano mylimai Klaipėdai 770“

Sausio 15 d. Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos 5-7 kl. moksleiviai minėjo Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 99-ąsias metines. Iš istorijos puslapių žinome, kad tuomet Prancūzijai priklausantį Klaipėdos kraštą vaduoti ėjo sukilėlių būriai iš Gargždų, Kretingos, Palangos, Priekulės ir kitų rajonų. 1923 m. sausio 15 d. Klaipėda išvaduota ir mažosios Lietuvos kraštas prijungtas prie Lietuvos. Ši data paminima įvairiais renginiais, karinėmis inscenizacijomis (kaip lietuviai šturmavo prancūzus), kasmet vyksta naktiniai žygiai iš minėtų miestelių. Bet deja dažnai šita data yra nepelnytai užgožta ,,Sausio 13-osisos“ arba painiojama su ja. Daugelis jaunosios kartos moksleivių ir net vyresnių žmonių negali tiksliai pasakyti kas čia per data. Vieni nežino, kad Klaipėdoje yra gatvė sausio 15-osios pavadinimų. Kiti žino, bet nežino kur ji yra ir ką ji reiškia. Tačiau Klaipėdai 2022 m. yra jubiliejiniai 770 sukakties metai (1252 m. pirma karta Klaipėda paminėta metraščiuose tada dar Memel‘io vardu), už tai minint šią Klaipėdai ir Lietuvai svarbią datą buvo organizuojama ėjimo-bėgimo akcija ,,Mano mylimai Klaipėdai 770“.

2022-01-17 Skaityti plačiau

Laisvės gynėjų diena ,,Smeltės” progimnazijoje

Klaipėdos ,,Smeltės” progimnazijoje 10 - 14 d. vyko pilietiškumo pamokos, skirtos Sausio 13 dienai atminti. Pilietiškumo pamokas 5 – 8 kl. mokiniams vedė istorijos, etikos ir dailės mokytojos. Istorijos pamokose mokiniai prisiminė 1991 m. sausio 13 d. įvykius, aptarė kitus lietuvių tautos didvyriškumo pavyzdžius. Etikos pamokose 6 – 7 kl. mokiniai paruošė Sausio 13 d. skirtą plakatą. Dailės pamokose mokiniai kūrė neužmirštuoles. Mokinių darbai papuošė ,,Smeltės” progimnazijos foje.
Tautos stiprybė glūdi jos didvyriškumo pavyzdžiuose. Kalbėkime, žinokime ir nepamirškime savo tautos istorijos.

2022-01-13 Skaityti plačiau

Akcija ,,Bėgu už Lietuvos laisvės gynėjus“ 1991-2022 sausio 13 d.

Sausio 13 d. Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos 5-7 kl. moksleiviai fiziniu aktyvumu paminėjo tragiškus 1991 m. sausio 13-osios įvykius. Kaip visi žinome ir pamename, viskas prasidėjo būtent sausio 13-ają t.y. išvakarėse. Kruvinieji įvykiai tęsėsi per visą naktį. Pagerbiant Lietuvos didvyrius, kritusius už Lietuvos nepriklausomybę, fizinio ugdymo mokytojo Tado Katlioriaus iniciatyva buvo organizuotas nuotolinis moksleivių bėgimas. Bėgimo tikslas buvo nubėgti 3 km ar didesnį atstumą taip, kad įveiktoje distancijoje atsispindėtu skaičius 13, nes tokia diena, ar 31 nes tiek metų praėjo nuo įvykių. Siekiant užsibrėžtų tikslų buvo pasitelktos išmaniosios bėgimo programėlės, kurios tiksliai fiksavo nubėgtą atstumą. Iš atsiųstų moksleivių įspūdžių po bėgimo, matėsi, kad įveikiant distanciją ne visiems pavyko užfiksuoti skaičių 13, tačiau dauguma moksleivių su užduotimi puikiausiai susitvarkė ir taip prisidėjo prie akcijos ,,Bėgu už Lietuvos laisvės gynėjus“ 1991-2022 sausio 13 d.

2022-01-13 Skaityti plačiau

Esame neabejingi ekologijos problemoms!

5-tų klasių mokiniai pamokose susipažino ir diskutavo apie Žemės planetoje, dėl žmonių veiklos sukelto klimato atšilimo, vykstantį masinį gyvūnų rūšių nykimą. Mokiniai sutiko, kad kiekviena rūšis yra unikali. Norėdami į tai atkreipti dėmesį, mokykloje surengė savo piešinių parodą „Dėl klimato kaitos nykstančių gyvūnų rūšys“.

2022-01-12 Skaityti plačiau

Gerumo akcija „Džiaugsmingos Kalėdos“

„Smeltės“ progimnazijos mokiniai turėjo puikią galimybę prisidėti prie organizuojamos, Klaipėdos samariečių bendrijos gerumo akcijos „Džiaugsmingos Kalėdos“. Šios akcijos metu, mokiniai atnešė savo perskaitytas knygas, stalo žaidimus, įvairius žaislus, saldumynus ir k.t. Vykdomos akcijos metu atsiskleidė mokinių gerosios savybės: nuoširdumas, jautrumas, dėmesingumas, noras dalintis su kitu. Surinktos dovanėlės buvo perduotos samariečių bendrijai, kurios vėliau pasiekė mažas vaikų širdeles ir vienišus senelius. Klaipėdos samariečių bendrijos ir „Smeltės“ progimnazijos bendruomenės dėka „Džiaugsmingos Kalėdos“ atėjo į daugelį širdžių...

2021-12-29 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)