Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

,,Smeltės" prog. pedagogų edukacinė išvyką į Kretingą

Vasara - ypatingas metų laikas. ,,Smeltės" pedagogai ypač jį pajuto birželio 28 dieną edukacinėje išvykoje - seminare ,,Vienuolių takais", kuriame turėjo galimybę susipažinti su Kretingos pranciškonų vienuolynu bei bažnyčia. Ji daugiau kaip 400 metų saugo daugybę paslapčių. Vienuolis Rolandas išsamiai papasakojo bažnyčios istoriją, parodė 400 m. senumo centrines duris, spyną bei duris į vienuolyną.

2022-07-01 Skaityti plačiau

Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos patirtinė diena (2022-06-21) ,,Mano miestas Klaipėda: sportinė Klaipėda“

5 klasė

Birželio 21 dieną 5a ir 5g klasių mokiniai lankėsi Klaipėdos irklavimo centre. Mokytojas ir irklavimo treneris Tadas Katliorius papasakojo Klaipėdos sportinio irklavimo istoriją, supažindino su senąja ir naująja irklavimo bazėmis, valčių irklavimo sportu. Mokiniai pabuvojo valčių saugojimo elinge bei profesionalioje sporto salėje, išbandė irklavimo treniruoklius.

2022-06-22 Skaityti plačiau

Ekskursija į Šiaulius

Birželio 17 d. 5a ir 5g klasių mokiniai, lydimi mokytojų L. Stonkienės ir R. Lankelienės, keliavo į Šiaulius. Mokiniai aplankė dviračių muziejų, susipažino su dviračio istorija, išbandė šiuolaikinius ir senovinius dviračius, sužinojo apie dviratininkus, savo žygiais garsinusius Lietuvos vardą pasaulyje. Keliaudami Saulės laikrodžio aikšte mokiniai pasiekė Talšos ežero krantinę, kurioje grožėjosi „Geležinės lapės“ skulptūra bei pramogavo. Vėliau kilo katedros aikštės laiptais, pabuvojo prie centrinės miesto aikštės fontano, pasivaikščiojo pėsčiųjų bulvaru.

2022-06-22 Skaityti plačiau

Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos patirtinė diena (2022-06-20) ,,Mano miestas Klaipėda: žalioji Klaipėda“

5 klasė

Birželio 20 dieną penktokai tyrinėjo savo gimtojo miesto gamtą. 5b ir 5g klasės mokiniai ne tik grožėjosi, bet ir naudodamiesi išmaniosiomis programėlėmis Reikjaviko parke mokėsi atpažinti medžių, krūmų, kitų augalų pavadinimus. O štai 5c klasės mokiniai patraukė net į Klaipėdos rajoną – Kukuliškes. Čia kopė į piliakalnį, tyrinėjo jo šlaito ir pajūrio zonos augalus, kuriuos saugo valstybė. Tada visi patraukė apžiūrėti Antrojo pasaulinio karo gynybinių įtvirtinimų, dalyvavo pakrančių artilerijos „Memel Nord“ edukaciniuose užsiėmimuose. 5a klasės mokiniai susipažino su naujomis sąvokomis: simetrija, asimetrija. Informacijos ieškojo internete, o paskui ėmėsi praktinių darbų: gamtoje ieškojo šių sąvokų atitikmenų, rastus vaizdus fiksavo fotografijose.

2022-06-21 Skaityti plačiau

Ekskursija po Platelių apylinkes

Birželio 20 d. 6b, 6c ir 6g klasių mokiniai "šturmavo" Platelių apylinkes. Apsilankę Šaltojo karo muziejuje ir susipažinę su to meto istorija, drąsiausieji išbandė jėgas lipdami į Siberijos apžvalgos bokštą. Pasigrožėję nuostabiais vaizdais, keliavome į energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parką. Ištvermingiausieji įrodė gebantys siekti užsibrėžto tikslo ir pavargę, bet laimingi ilsėjosi prie Beržoro ežero. Grįždami namo aplankėme Plungės dvarą ir pilni gerų emocijų grįžome namo.

2022-06-20 Skaityti plačiau

Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos patirtinė diena (2022-06-17) ,,Mano miestas Klaipėda: kultūrinė Klaipėda“

5 klasės

Šiandien penktokai pasinėrė į stebuklų, pasakų, legendų pasaulį. Jie lankėsi Klaipėdos pilies muziejuje. Padedant gidui, tyrinėjo Klaipėdos miesto įkūrimo istoriją ir raidą. Ekspozicijoje surado ir užrašė Klaipėdos miesto legendas apie ,,Juodąjį vaiduoklį“ bei ,,Sūrį“. Naudodamiesi žemėlapiu Danės upės pakrantėje surado ,,Juodojo vaiduoklio“skulptūrą ir kūrybiškai suvaidino legendos pasakojimą.

2022-06-19 Skaityti plačiau

Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos patirtinės dienos (2022-06-16) ,,Mano miestas Klaipėda: istorinė Klaipėda“

5 klasės

Kaip įspūdinga! Šiandien 5-tų klasių mokiniai sužinojo, kokia yra įdomi gimtojo miesto istorija. 5c klasės mokiniai lankėsi Klaipėdos Laikrodžių muziejuje ir atlikdami užduotis tyrinėjo žmogaus gyvenimą nuo seniausių iki šių dienų naudotus laiko skaičiavimo įrenginius, ieškojo seniausio, įdomiausio, didžiausio ir mažiausio Klaipėdos laikrodžio. 5a klasės mokiniai, lydimi gido Mindaugo, lankėsi Klaipėdos senamiestyje, sužinojo daugybę paslapčių, kurių dažnas klaipėdietis net nežino. Grįžę po ekskursijos mokiniai grupėmis piešė įsimintiniausią objektą. 5g klasės mokiniai kūrė pateiktis apie istorines asmenybes, kurios garsino gimtąjį miestą Klaipėdą.

2022-06-17 Skaityti plačiau

Išvyka į Plungę

Birželio 15 dieną 5c klasės mokiniai vyko į pažintinę edukacinę ekskursiją po Plungės parką. Mokiniai pasivaikščiojo prie Oginskio rūmų, pamatė Perkūno ąžuolą, apsilankė vaikų bibliotekoje, kurioje specialiu augalų muzikos klausymosi aparatu klausėsi augalų skleidžiamų garsų. Vėliau nukeliavo į parke stovinčią romantizmo neogotikos stiliaus pilaitę, Laikrodinę - oranžeriją. Naudojantis virtualios realybės akiniais penktokai nusikėlė į praeitį ir susipažino su tuo metu oranžerijoje augusiais augalais bei keliavo trimačių hologramų turu.

2022-06-17 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)