Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pažintis su vitražu

"Smeltės" progimnazijos priešmokyklinės ugdymo grupės mokiniai susipažino su vitražu. Tai menas- dėlionė iš mažų spalvotų stiklo gabalėlių, su tamsios spalvos pertvaromis. Išsiaiškinę formas ir spalvas, stebėję filmuotą medžiagą, kas puošiama, kaip kuriamas vitražas, vaikai su didžiausiu malonumu, kūrė savo vitražą "Tulpės".
Vaikai labai džiaugėsi sukurtu meno kūriniu.
Dailės terapija tai kelias į meno pasaulį!

2022-04-12 Skaityti plačiau

8b klasės išvyka į Klaipėdos aukštąją Jūreivystės mokyklą

2022-04-07d. 8b klasės mokiniai ir klasės vadovė L.Iljinienė lankėsi Klaipėdos aukštojoje Jūreivystės mokykloje bei dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Pažink jūrininko profesiją“. Šios mokymo įstaigos darbuotojai papasakojo , kuo ypatingos yra jūrų laivavedybos, laivų energetinių įrenginių eksploatavimo, jūrų transporto logistikos ir elektromechanikos studijos. Moksleiviams buvo suteikta unikali galimybė apžiūrėti šios mokymo įstaigos patalpas, tyrinėti parodos apie Lietuvos jūrų laivininkystės istoriją eksponatus bei išbandyti laivo valdymo treniruoklius.

2022-04-08 Skaityti plačiau

3b kl. mokiniai susitikime su vaikų rašytoju Vytautu Račicku

Balandžio 6 d. 3b kl. mokiniai lietuvių kalbos pamoką turėjo netradicinėje aplinkoje - Klaipėdos miesto viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje. Ten dalyvavo susitikime su vienu mylimiausių vaikų rašytoju Vytautu Račicku. Rašytojas šiltai, nuoširdžiai ir atvirai bendravo su vaikais, pasakojo, kodėl tapo rašytoju, kaip gimė istorijos jo knygose. Džiaugiuosi, kad po gyvo susitikimo su šiuo puikiu vaikų rašytoju vaikai grįžo dar labiau smalsūs ir kupini noro skaityti, kurti, draugauti su knyga.

2022-04-07 Skaityti plačiau

Literatūrinė popietė KNYGŲ EKSPERTAI

Balandžio 5 dieną 6-8 klasių mokiniai - knygų skaitymo ekspertai - susirinko draugėn pasidalinti mintimis apie perskaitytas knygas. Popietėje dalyvavo 6a ir 6g, 7g, 8a ir 8c klasių mokiniai. Vaikai iš anksto buvo paruošę iliustracijas, pristatė knygų siužetus, įvairiais būdais aptarė knygas, kurias buvo savarankiškai perskaitę. Dar vaikų laukia miesto etapas.
Džiugu, jog savo mokykloje turime jaunųjų knygų ekspertų!

2022-04-06 Skaityti plačiau

„Žalioji pamoka“

Minėdami Pasaulinę Žemės dieną, gamtos ir biologijos pamokose 5-8 klasių mokiniai dalyvavo „Žaliojoje pamokoje“, kurioje varžėsi protų mūšyje „Žemė“, prisijungė prie bendrovės „Klaipėdos vanduo“ virtualios ekskursijos po vandens laboratoriją ir savo akimis pamatė, koks gyvenimas ten verda. Daug dėmesio skyrė svarbiems planetoje vykstantiems pokyčiams, diskutavo kaip kiekvienas gali prisidėti prie aplinkos išsaugojimo, nerimastingai aptarė plastiko daromą žalą. Trečioje „Žaliosios pamokos“ dalyje, patyriminėje veikloje, kiekviena mokinių klasė sodino savo prieskoninius augalus - salierus, bazilikus, špinatus, čiobrelius, levandas, krapus, mėtas, pipirnes, rozmarinus, petražoles, gražgarstes ir kitus augalus.

2022-04-05 Skaityti plačiau

1 kl. mokinių matematikos olimpiada

Kovo 30 d. progimnazijoje vyko 1 kl. mokinių matematikos olimpiada „Skaičių šalyje“. Džiaugiamės, kad joje dalyvavo gausus būrys pirmokėlių. I vietą laimėjo Martynas Zigmantas (1a kl.), II vietą – Elena Andriuškaitė (1a kl.), III vietą – Paulius Juodis (1b kl.) bei Ugnė Daukantaitė (1b kl.). Sveikiname ir linkime sėkmės tolimesniuose matematikos mokslo labirintuose.

2022-04-04 Skaityti plačiau

Pasaulinė Žemės diena

Kovo 20-ąją „Smeltė“ mini Pasaulinę Žemės dieną!
Svarbu ne tik simboliškai paminėti pavasario lygiadienį, bet ir atkreipti kiekvieno dėmesį į klimato atšilimo problemas bei planetos gyvūnų ir paukščių išsaugojimą. Jiems ir skyrėme 5-tų kl. mokinių piešinių parodą „Sparnuotieji Žemės gyventojai“.

2022-04-01 Skaityti plačiau

Tarptautinis virtualus 3-9 metų amžiaus vaikų tęstinis projektas „Linkėjimai Lietuvai“

4a klasės mokiniai vasario – kovo mėn. dalyvavo tarptautiniame virtualiame 3-9 metų amžiaus vaikų tęstiniame projekte „Linkėjimai Lietuvai“.
Projektas skirtas Vasario 16-ąjai, Lietuvos valstybės atkūrimo ir Kovo 11-ajai, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienoms paminėti, tautiniam ir pilietiniam sąmoningumui didinti.
Projekto tikslas - padėti atsiskleisti talentingiems ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo amžiaus vaikams meno srityje ugdant tautinio tapatumo jausmą, pilietiškumą ir patriotiškumą.

2022-03-29 Skaityti plačiau

3b edukaciniame užsiėmime „Klaipėdos miesto istorija, simboliai”

Kovo 25d. 3b mokiniai vyko į Klaipėdos Mažosios Lietuvos istorijos muziejų ir dalyvavo edukaciniame užsiėmime ,,Klaipėdos miesto istorija, simboliai”. Vaikai gilino žinias apie savo gimtąjį miestą, apžiūrėjo muziejaus ekspozicijas, atliko įdomias praktines užduotis. Smagu ir įdomu semtis žinių ne tik mokykloje, bet ir kitose netradicinėse erdvėse.

2022-03-25 Skaityti plačiau

Akcija „Draugystės apyrankė“

Kovo 23d. pertraukų metu vyko akcija „Draugystės apyrankė“, kurios metu mokiniai su džiaugsmu darėsi draugystės apyrankę sau arba savo draugui. Mokiniai kurdami apyrankes, turėjo pamąstyti, kokių vertybių labiausiai reikia draugystei? Išgryninę vertybes, jas užrašinėjo ant apyrankių detalių. Mokiniai smagiai leido pertraukas draugų apsuptyje.

2022-03-24 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)