Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Koncerte „Draugystės aitvarai“

Birželio 1 d. 3 c klasės mokiniai dalyvavo šventėje – koncerte „Draugystės aitvarai“ skirtame Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti. Šventę kūrė E.Balsio menų gimnazijos mažieji muzikantai, „Versmės“ progimnazijos dainorėliai ir „Smeltės“ progimnazijos 3c klasės mokiniai – šokėjai. Jiems scenoje teko pasirodyti net 3 kartus. Pirmą kartą demonstravo, kaip darniai šoka liaudies šokius. 2-truoju kartu linksmino visus šiuolaikiniais šokiais. 3-čią kartą užlipę į sceną kartu su šokių mokytoja I.Stoniene, pakėlė savo šokiu iš vietos visus žiūrovus. Pilnas emocijų, džiugus Tarptautinės vaikų gynimo dienos paminėjimas.

2022-06-03 Skaityti plačiau

Edukacinė programa Vinetu kaime

4a klasės bendruomenė Tarptautinę vaikų gynimo dieną smagiai paminėjo Vinetu kaime. Mokiniai kartu su tėveliais susipažino su Šiaurės Amerikos indėnų gyvenimo būdu, kultūra, istorija, vertybėmis, patys išbandė smagias, aktyvias bei muzikalias indėniškas veiklas.
Smagu, kai visiems bendraujant stiprėja tarpusavio santykiai, užsimezga bendrystė, o tada ugdomoji veikla tampa įdomi, svarbi ir prasminga.
Ačiū tėveliams už šaunią idėją visiems pabūti kartu.

2022-06-03 Skaityti plačiau

Edukacinis užsiėmimas „Tai, ko nematei“

4a klasės mokiniai lankėsi Klaipėdos regioniniame valstybės archyve. Susipažino su valstybės archyvų sistema, elektroninėmis dokumentų paieškos priemonėmis. Žavėjosi dokumentų saugyklomis, įdomiausiais dokumentais, stebėjo ištraukas iš archyvinių kino kronikų.

2022-06-03 Skaityti plačiau

Patyriminė veikla

3c klasės mokiniai besibaigiant mokslo metams vieną dieną skyrė tyrinėjimams „Magnetas. Jo savybės“. Vaikai grupėse tyrinėjo, kokius metalus traukia, kokias ir kokio storumo kliūtis įveikia magnetinė jėga. Aiškinosi, ar galima magnetu pritraukti pinigus? Pavyko iš vandens ir indų ploviklio „išgelbėti“ sąvaržėles. Suprato, kodėl viena magneto dalis raudona, kita – mėlyna, bei kaip magnetai veikia vienas kitą. Nors veiklos užtruko ne vieną pamoką, mokinių veiduose nuobodulio nebuvo. Klasėje vyravo darbinis šurmulys ir pastebėjimų bei atradimų emocijos.

2022-06-03 Skaityti plačiau

Savižudybių prevencija

Gegužės mėnesį etikos pamokose lankėsi psichologė. 8-os klasės mokiniams vyko savižudybių prevencijos pamoka, kurios metu buvo siekiama supažindinti mokinius su savižudybės rizikos veiksniais ir ženklais bei skatinama kreiptis pagalbos į psichikos sveikatos specialistus, kai yra pastebimi dideli elgesio ir emociniai sunkumai. Mokiniai susipažino su nemaloniomis emocijomis, kurios sukelia vidinį (emocinį) skausmą, empatijos sąvoka, emocinio ryšio ir paramos svarba bei sužinojo, ką daryti susidūrus su sunkumais, kur ieškoti pagalbos.

2022-06-02 Skaityti plačiau

8b klasės išvyka į įmonę „Klaipėdos energija“

2022-06-01 8b klasės mokiniai ir jų vadovė L.Iljinienė lankėsi vienoje seniausių Lietuvos energetinių įmonių -AB „Klaipėdos energija“. Įmonės darbuotojai supažindino moksleivius su Klaipėdos miesto gyvenamųjų būstų ir įstaigų šildymo ypatumais, centralizuotos šilumos gamybos būdais bei tiekimo procesu.
Dėkojame įmonei „Klaipėdos energija“ už įdomų edukacinį užsiėmimą.

2022-06-02 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Gegužės 28 d. 4a klasės mokinys Kasparas Žilius dalyvavo Lietuvos pradinukų matematikos olimpiadoje (LPMO).
Dėkojame Kasparui už dalyvavimą ir džiaugiamės padėka. Olimpiados dalyvį parengė mokytoja Renata Bučmienė

2022-06-01 Skaityti plačiau

Išvyka į Kuršių neriją

Gegužės 28 d. 4a ir 5a klasės mokiniai aplankė vieną įstabiausių Lietuvos vietų – nepaprasto grožio kampelį, skalaujamą Kuršių marių ir Baltijos jūros vandenų.
Aplankė Juodkrantę – antrą pagal dydį Kuršių nerijos gyvenvietę. Kopė į šimtametėmis pušimis ir krūmynais apaugusią kopą, vadinamą Raganų kalnu, iškilusią net 42 metrus! Pasivaikščiojo, pailsėjo, o velniūkščių ir raganaičių skulptūros neišgąsdino... Ant jų buvo smagu užsilipti, pasisupti, pažaisti...

2022-06-01 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ (mokytoja R.Milašienė) gegužės 21d. dalyvavo ir tapo laureatais XI -jame respublikiniame vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkurse „Tradicijų paveldėtojai“.
Sveikiname mokytoją Raimondą ir jos visą šaunų kolektyvą.

2022-06-01 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)