Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Konstitucijos egzaminas

5g klasės mokiniai spalio 25 dieną savo jėgas išbandė Konstitucijos egzamine.


2021-10-25 Skaityti plačiau

Rudens takeliu

Priešmokyklinės ugdymo grupės mokiniai nuo rugsėjo pradžios labai stebėjo gamtą, jos reiškinius, stebėjo medžius, lapus, sodo gėrybes, jų dydį, formas, spalvas.
Pamokėlių metu mokėsi išgauti įvairias išvestinias spalvas, piešti rudens stebėtą gamtą.
Visi džiaugėmės savo darbeliais!

2021-10-11 Skaityti plačiau

Spalio 10-oji - pasaulinė psichikos sveikatos diena

Kaip ir kasmet, pasitinkant Pasaulinę psichikos sveikatos dieną, raginame ieškoti būdų, kaip pasirūpinti savimi.
Neleiskime neigiamoms emocijoms, stresui užvaldyti mūsų. Mokykimės atpažinti savo jausmus, emocines būsenas. Venkime daryti dalykus, kurie pakenktų mūsų psichinei ir fizinei sveikatai ir sąmoningai rūpinkimės savimi.
Gebėjimas pasirūpinti savo emocine sveikata turi glaudų ryšį su fizine sveikata – atsparumu virusinėms ligoms. Mūsų imunitetas didele dalimi priklauso nuo emocinės būsenos, todėl labai svarbu surasti tinkamus būdus savo emocinei savijautai gerinti.

2021-10-09 Skaityti plačiau

Mokytojų diena progimnazijoje

Išbandydamas naują spalvų paletę, spalis dovanojo mums kasmetinę šventę – Tarptautinę mokytojų dieną. Tai diena, kuri Mokytojui leidžia pajusti savo darbo prasmę, pamąstyti apie tai, koks bus rytojus.
Nuotaikingos, malonių įspūdžių pilnos šventinės dienos mūsų progimnazijos Mokytojams nuo ankstyvo ryto linkėjo aštuntokai. Skambant šventinei muzikai, jie gėlėmis pasitiko visus į mokyklą įžengusius Mokytojus, šildydami jų širdis kupinais dėkingumo sveikinimo žodžiais.

2021-10-06 Skaityti plačiau

Mokiniai - Mokytojams

Mokytojų dienos proga „Smeltės“ progimnazijos 5-8 klasių mokiniai savo mintis apie mokytojus, jų darbą ir reikšmę išreiškė ant ąžuolo gilių.
Gražios šventės!

2021-10-04 Skaityti plačiau

Edukacinė išvyka

Priešmokyklinės grupės vaikučiai rugsėjo 30 dieną vyko į edukaciją, į Klaipėdos Naująjį turgų.
Ką galima daryti turguje? Pirkti? Parduoti? Mainytis ar derėtis? Kartais ir susitikti...
Vaikai iš pasakojimo sužinojo kokia prekybininko kasdienybė. Iš kur jie gauna prekes? Kokie žmonės dirba turguje, verslininkai ar direktoriai?

2021-10-01 Skaityti plačiau

Džiaugiamės

2021 09 25-26 d Trakuose vyko Tarptautinės „Baltic Cup“ irklavimo varžybos, kuriose Lietuvos jaunučių rinktinės sudėtyje dalyvavo šeši klaipėdiečiai. Du iš jų buvo Smeltės progimnazijos irkluotojai. Tai 8b klasės moksleivis Alberto Fontani ir pavasarį sėkmingai pabaigęs progimnaziją (dabar Aukuro gimnazistas) taip pat 8b klasės auklėtinis Edvinas Jankauskas. Kūno kultūros mokytojo ir irkluotojų komandos trenerio Tado Katlioriaus auklėtiniai keturvietės be vairininko sudėtyje su kitais klaipėdiškiais garbingai atstovavo Lietuvos rinktinę ir iš 10 Baltijos valstybių užėmė garbingą 5-tą vietą. Džiaugiamės saviškių rezultatais.

2021-09-27 Skaityti plačiau

Klaipėdos geležinkelio stotyje

Klasėje mokytis pažinti aplinką yra įdomu, bet greit teorinės žinios užsimiršta. Bet, jei susipažįsti su aplinka praktiškai.... Todėl 3c klasės mokiniai lankėsi Klaipėdos geležinkelio stotyje. Ieškojo, kokiais patogumais gali pasinaudoti laukiantieji traukinio. Skaičiavo peronus. Atskyrė traukinio lokomotyvą nuo vagonų. Apžiūrėjo garvežį. Smagi ir naudinga trumpa pažintis su geležinkelio stotimi.

2021-09-24 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)